Instagram schimbă regulile! Ce trebuie să știe toți utilizatorii aplicației. E valabil pentru toate profilurile

de: Ana Toma
13 mai 2021
Instagram schimbă regulile! Ce trebuie să știe toți utilizatorii aplicației. E valabil pentru toate profilurile

Instagram este una dintre aplicațiile care au cunoscut o ascensiune impresionantă în ultimii ani. Sunt persoane care își câștigă traiul e baza aplicației, așa că era normal ca regulile să se schimbe la un momendat.

Noua schimbare anunțată de Instagram, însă, este una care ar putea fi pe placul multor utilizatori. Cu alte cuvinte, aplicația va schimba detaliile pe care le pot da utilizatorii pe lângă numele de profil.

Noua regulă de pe Instagram

Instagram a anunțat că adaugă noi variante de pronume pentru profile utilizatorilor. Sunt vizați inclusiv cei care au profil de persoană publică, cât și utilizatorii normali.

Astfel, orice utilizator poate adăuga până la patru pronume la informațiile personale, ele venind dintr-o listă de câteva zeci disponibile, iar utilizatorii sunt încurajați să vină cu noi sugestii dacă le au.

Până la momentul de față schimbarea a fost aplicată doar în Canada, SUA, Australia și Marea Britanie, urmând să fie extinsă în toată lumea, deci va veni și rândul României, cel mai probabil, chiar în cursul acestui an.

Motivul schimbării

Noua regulă introdusă de Instagram nu a fost luată în mod aleatoriu, ci sub presiune. Există utilizatori care insistă cu corectitudinea politică, dar și cu libera exprimare legată de identitatea de gen, iar printre aceștia se numără comunitatea LGBTQ – GLAAD, care s-a implicat în acest proces și a fost consultat de Instagram în toată chestiunea, așa că aplicația le-a îndeplinit dorința.

Cu alte cuvinte, Instagram susține că pronumele (unul sau mai multe) apar imediat după numele tău și fiecare utilizator poate alege dacă acesta este public sau nu. Astfel, cei care au profilul privat vor avea și pronumele tot privat.

Modalitatea este una simplă și se adaugă normal, iar lista prestabilită de aplicație ar conține undeva la 41 de pronume din care poți alege maximum patru.

Tot ce trebuie să facă un utilizator este să deschidă aplicația, să meargă la secțiunea Editarea Profilului și să apese butonu Pronouns, în funcție de limba în care are aplicația.