Ion Țiriac, ridiculizat la maxim de un ministru din Guvernul Cîțu: „Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii”

06 iul. 2021
Ion Țiriac, ridiculizat la maxim de un ministru din Guvernul Cîțu: „Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii
Ion Țiriac

Ion Țiriac este foarte activ în ultima perioadă. Acesta a jignit-o pe Serena Williams, cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile și se pare că tot el le-ar fi convins pe tenismenele din România să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acum toate susțin că sunt accidentate, dar au putut juca la Wimbledon.

Cu excepția Simonei Halep, celelalte nu au nicio scuză reală pentru absență. Este și părerea ministrului Tineretului și Sportului, fost campion paralimpic, Eduard Novak, care a declarat că intenționează să taie fondurile pentru Federația Română de Tenis.

Ion Țiriac, pus la punct de Eduard Novak

„Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buzunar. Se face că dă bani la COSR; dar noi nu am avut bani să facem zgura la Fed Cup. E o furtună într-un pahar cu apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin”, a mai spus Țiriac, care a punctat și că a auzit că ministrul Tineretului și Sportului va fi schimbat.

Eduard Novak nu a rămas nici el dator și i-a dat un răspuns genial miliardarului, care vrea velodromul de la Dinamo pe gratis, dar nu vrea să ajute cu bani echipa, care se află în colaps.

„Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii. Așa că nu pot să comentez mai mult. Această Federație nu a fost finanțată patru ani de către MTS, dar a avut probleme juridice destul de importante. Dar COSR a finanțat, iar COSR trebuie să facă o evaluare și să aducă o decizie în acest sens”, a fost replica lui Eduard Novak.

Sorana Cîrstea și Irina Begu susțin că sunt bolnave

După reproșurile fanilor, Sorana Cîrstea și Irina Begu au dat declarații conform cărora ar avea probleme medicale. Însă nu toată lumea le-a și crezut, mai ales că ambele au jucat la Wimbledon.

„Mi-aș fi dorit mult să pot să joc la a treia ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice. Îmi pare rău că nu pot fi acolo, îmi făcusem o întreagă strategie pentru asta. Dar mi-am dorit ca fanii să înțeleagă de ce nu pot juca și tot ce mi s-a întâmplat anul acesta” , a spus Irina Begu, conform Treizecizero.ro, care a adăugat că suferă de mononucleoză. Totuși pe teren nu a manifestat niciun simptom al acestei boli, care este într-adevăr foarte gravă.

„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a spus și Sorana Cîrstea.