Județul cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus. 7 din 10 oameni testați sunt pozitivi. Se ia în calcul carantinarea

11 nov. 2020
Județul cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus. 7 din 10 oameni testați sunt pozitivi. Se ia în calcul carantinarea

Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrează creșteri accentuate și deja mai multe localități au intrat în carantină. Surprinzător, dar județul cu cea mai mare rată de infectare, de peste 7 la mia de locuitor, este chiar cel din care provine președintele Klaus Iohannis, Sibiu.

Autoritățile iau în discuție carantiarea municipiului reședință de județ, ținând cont situația. Reamintim că primarul Sibiului anunța în urmă cu ceva timp că nu anulează târgul de Crăciun. De atunci, însă numărul infectaților cu Sars-Cov-2 a explodat.

„Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Şi da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici. Propunerile sunt absolut de ordin tehnic şi le face DSP-ul”, a spus subprefectul Rareş Macrea, întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul carantinarea municipiului Sibiu, conform Agerpres.

Se carantinează municipiul Sibiu?

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat și el că a solicitat deja carantinarea municipiului Sibiu.

„Direcţia de Sănătate Publică în acest moment a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. (…) Prin acea analiză de risc, da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu”, a explicat Budescu, potrivit Agerpres.

Peste 70% din sibienii testaţi în ultimele 24 de ore au fost depistaţi pozitiv COVID-19, ceea ce înseamnă 362 de cazuri noi confirmate, în condiţiile în care judeţul are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor Prefecturii, citate de Agerpres.

Miercuri, la ora 8.00, erau spitalizate 394 de persoane, din care 20 la ATI. Tot miercuri 7 din 10 sibieni testati au fost pozitivi.