Klaus Iohannis, mesaj oficial în ceea ce privește carantina națională. Ce noi restricții vor fi impuse la nivel național, dar mai ales în București

24 mart. 2021
Klaus Iohannis, mesaj oficial în ceea ce privește carantina națională. Ce noi restricții vor fi impuse la nivel național, dar mai ales în București

Deși în mod normal campania de vaccinare ar fi trebuit să reducă rata de infectare, așa cum s-a întâmplat în Israel, de exemplu, în România continuă să crească într-un mod alarmant. Situația nu este unică și multe țări din UE se confruntă cu același tip de probleme. Oamenii s-au săturat de restricții și nu mai respectă regulile.

Din acest motiv s-a ajuns ca numărul cazurilor să crească din nou îngrijorător. Președintele Klaus Iohannis a ieșit public pentru a transmite o serie de mesaje importante pentru toți românii. Acesta a indicat practic că se impun noi restricții în Capitală și că acestea trebuie să vizeze în special perioada din weekend când se crează cea mai mare aglomerație.

Președintele cere restricții suplimentare în București și accelerarea campaniei de vaccinare

„Cred că în Bucureşti e nevoie să se ia măsuri suplimentare, situţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare. Este importantă şi situaţia din Bucureşti care e complicată cred, e nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a continuat și cu alte mesaje puternice, care vizează atât populație, dar și liderii politici, care ezită să-și asume responsabilitatea. Șeful statului cere și o accelerare a campaniei de vaccinare, care în opinia lui se desfășoară încă prea lent, în condițiile în care virusul nu stă pe loc. Dimpotrivă se răspândește cu o repeziciune îngrijorătoare.

„O să fiu foarte ferm şi clar în consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi să luăm toate măsurile care pot fi luate pentru a creşte viteza de vaccinare. Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend.

Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Pe scurt, trebuie evitate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Va fi sau nu o carantină generală?

Acesta a vorbit și despre carantina gernală, despre care se tot dezbate în ultima perioadă. Nu este o soluție, din punctul de vedere al președintelui, care consideră că restricțiile trebuie impuse în funcție de situația din fiecare zonă în parte.

„Am discutat cu premierul, cu miniștrii, cu alți oficiali din UE. În acest week-end vom avea o discuție în format on-line, dar deciziile se iau în funcție de fiecare țară.

Noi nu ne dorim o carantină generală, nu va da rezultate. Situația este diferită de la o localitate la alta, de aceea nu este nevoie de o carantinare generală.

Ceea ce este foarte important și pot să vă spun că o să fiu foarte ferm în Consiliu: trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm toate măsurile pentru a crește viteza de vaccinare. Măsuri se iau peste tot, pandemia nu va dispărea de la sine, e nevoie de măsuri şi campania de vaccinare”, a conchis  Klaus Iohannis.