Klaus Iohannis surprinde. Și-a publicat primul editorial pe un site de știri românesc. Ce publicație a ales

08 mart. 2021
Klaus Iohannis surprinde. Și-a publicat primul editorial pe un site de știri românesc. Ce publicație a ales

Este pentru prima dată când președintele României, Klaus Iohannis alege drept cale de comunicare cu publicul, un portal de știri, unde publică un amplu editorial. Tema o reprezintă redresarea economică post pandemie, dar în contextul zilei de 8 Martie. Mai exact șeful statului vorbește și despre drepturile femeilor.

Klaus Iohannis a ales site-ul Digi24 pentru a-și publica opnia, care se regăsește însă și pe alte site-uri internaționale. Alături de el, mai semnează și alte nume importante pe plan european.

Cine a semnat editorialul alături de Klaus Iohannis

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, Alexander De Croo, Prim-ministrul Belgiei, Kaja Kallas, Prim-ministrul Estoniei, Sanna Marin, Prim-ministrul Finlandei, Kyriakos Mitsotakis, Prim-ministrul Greciei, Micheál Martin, Prim-ministrul Irlandei, Xavier Bettel, Prim-ministrul Luxemburgului, Pedro Sánchez, Prim-ministrul Spaniei, Stefan Löfven, Prim-ministrul Suediei sunt numele pe care cei de la Digi 24 le-au publicat la mai bine de o oră, după ce textul apăruse inițial doar sub semnătura lui Klaus Iohannis.

„Când femeile prosperă, societățile prosperă. Societățile în care există egalitate de gen sunt societăți mai bogate, în toate sensurile cuvântului. Conform tuturor cercetărilor, economiile în care există egalitatea de gen sunt mai performante” și „Este important că noua administrație americană a revenit, împreună cu noi, în lupta pentru drepturile fetelor și ale femeilor din întreaga lume” sunt două citate din editorialul publicat pe Digi24.

De ce a ales Klaus Iohannis să-și publice opinia pe Digi24

Practic întregul text este un manifest pro-femei cu ocazia zilei de 8 Martie, în care se arată rolul important al acestora în societate și mai ales cât de mult va însemna contribuția lor pentru redresarea economică.

Interesant este că președintele Klaus Iohannis a ales Digi24 pentru a-și publica editorialul și nu un alt site de știri. Trebuie menționat și că portalul televiziunii este cel mai accesat din România de mai bine de un an, devansând cu mult celelalte publicații.

Investiția bugetară majoră în partea tehnică, dublată de una consistentă într-o echipă numeroasă de oameni a făcut ca Digi24 să se impună și pe online prin știri curate și interesante. Probabil rivalii de la celelalte publicații nu vor fi foarte încântați de alegerea președintelui și vor considera că astfel Klaus Iohannis a oferit un bonus de imagine site-ului Digi24, care-și vor permite să vândă în continuare spațiul publicitar foarte scump.