Lămâile au puteri miraculoase, pe care puțini le știu. Ce beneficii îți oferă și când devin periculoase pentru organism

de: Ana Toma
20 mart. 2021
Lămâile au puteri miraculoase, pe care puțini le știu. Ce beneficii îți oferă și când devin periculoase pentru organism

Lămâile pot fi considerate un fruct miraculos. Ele sunt bogate în vitamine, minerale și indiferent de modul în care sunt consumate, fac minuni pentru organismul nostru. Totuși, gustul lor nu este pentru oricine, așa că multe persoane le evită.

Spre deosebire de alte fructe, lămâile pot fi crescute și în casă. Multă lume face acest lucru, asigurându-și astfel un fruct natural și proaspăt oricând dorește. Ele sunt bogate în vitaminele B6, A, E și să nu uităm și de vitamina C. Ele mai conțin și magneziu, calciu, cupru, zinc și fosfor, deci cam tot ce avem nevoie pentru un organism sănătos. 

Beneficiile consumului de lămâi

Lămâile au nenumărate beneficii pentru organism, însă trebuie să le menționăm pe cele mai importante. În primul rând, ele pot regla PH-ul din organism. Lămâile calmează stomacul, eliberează sucurile gastrice și de asemenea, pot reduce inclusiv și disconfortul în cazul arsurilor stomacale. 

Este deja bine știut faptul că un consum regulat de lămâi este cheia pentru un sistem imunitar bine pus la punct. Lămâile sunt considerate antioxidanți puternici și au afecte unice. Acesta este și motivul pentru care sunt recomandate în timpul răcelii sau în cazul afecțiunilor respiratorii sau urinare. 

 O lămâie îți poate proteja inima

Un alt lucru pe care puțini îl știu este că lămâia poate scădea riscul de infarct. Același lucru este valabil și în cazul strugurilor, iar totul sedatorează conținutului de potasiu. De asemenea, consumate regulat, lămâile întăresc vasele de sânge, prevenind astfel o posibilă hemoragie internă. 

Trebuie să mai știi că lămâile au și un efect antibacterian și antiseptic. De-a lungul timpului ele au fost utilizate în cazul epidemiilor și bolilor grave, iar afectul a fost cel așteptat. 

Contraindicații lămâie

Este într-adevăr un fruct miraculos, însă nu trebuie să facem abuz. Consumat în cantități mari și zi de zi, sucul de lămâie poate irita stomacul, asta pentru că sistemul nostru nu este capabil să digere totul imediat. 

În unele cazuri, fiind bogată în vitamina C, lămâia poate cauza vărsături, așa că o soluție bună este dizovarea sucului în apă. Urinarea frecventă este un alt incovenient al sucului de lămâie. Dacă îl consumi des și în cantități mari, ai putea urina mult mai des decât înainte, așa că mare atenție la canitate și la frecvență!