Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după o competiție dramatică. Ce șanse are la medalii

21 apr. 2021
Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după o competiție dramatică. Ce șanse are la medalii
Larisa Iordache este medaliată cu bronz cu echipa la JO din 2012/ Foto: Sport Pictures

Larisa Iordache a concurat astăzi la Basel, în Elveția, în cea de-a patra subdiviziune din cadrul Campionatelor Europene. Românca și-a jucat șansa pentru ultimul bilet la Tokyo, iar emoțiile și-au spus cuvântul. 

A început cu bârna, aparatul ei forte, unde a executat perfect cele mai dificile elemente, dar a căzut la piruetă. Cu toate acestea, având o notă de plecare foarte mare a reușit să obțină 13.466 și s-a și calificat în finala acestui aparat. A urmat solul, unde a ieșit din covor, dar și aici a bifat o notă relativ bună și o calificare în finală, cu 13,400.

Pentru sărituri și paralele, Larisa Iordache s-a mobilizat și a obținut 14,366, respectiv 13,466. Cu emoții mari, aceasta a reușit să-și îndeplinească visul cel mare și obiectivul de a merge la Jocurile Olimpice. Va fi a doua ediție pentru ea, după cea din 2012.

Cum au evoluat celelate românce din competiție?

Celelalte fete prezente în competinție, Maria Ceplinschi și Antonia Duță au concurat foarte slab și nu au prins nicio finală. Ele sunt antrenate de Nicoale Forminte, cu care echipa României a ajuns la cele mai slabe performanțe din istorie.

Larisa Iordache este antrenată de soții Moldovan și are șanse la podium la Olimpiadă la bârnă, dar poate face o figură frumoasă și la sol.

În finalele pe aparate, este cotată cu șanse la aur tot la bârnă.