Leguma care accelerează metabolismul. O poți consuma la orice masă. Ce alte beneficii oferă organismului

de: Ana Toma
09 mai 2021
Leguma care accelerează metabolismul. O poți consuma la orice masă. Ce alte beneficii oferă organismului
Photo by ja ma on Unsplash

Nu e de mirare că toți nutriționiștii recomandă consumul de salată verde la orice masă. Această legumă este bogată în vitamine și de asemenea are nenumărate beneficii pentru organismul nostru, în special atunci când o consumăm regulat.

În cazul în care nu știai până acum, salata verde este bogată în apă, vitamine, minerale, dar și fibre. Pe lângă asta, se găsește oriunde, în orice perioadă a anului și are și un preț accesibil oricui.

Beneficiile pe care le are salata verde

În primul rând, salata verde este foarte săracă în calorii, bogată în vitaminele A, K, și C și de asemenea, conține calciu, fier, potasiu, dar și zinc.

Salata verde are foarte puţine calorii, dar este bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, dar nu numai. Mare atenție însă când o cumpărați. Frunzele trebuie să fie verzi și nicidecum pătate sau uscate.

Consumul regulat de salată verde te poate ajuta să ieia portul de antioxidanți de care organismul tău are nevoie. Ei sunt necesari pentru a te proteja de boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Tot salata verde ajută și la echilibrarea tensiunii arteriale datorită conținutul ridicat de potasiu pe care îl conține. De asemenea, consumată regulat, scade riscul infarctului.

Salata verde accelerează metabolismul

În cazul în care ai probleme cu somnul sau suferi de anxietate, salata este o idee foarte bună. Are proprietăți relaxante și poate ține sub control stările anxioase, chiar și depresia.

Pentru un metabolism accelerat, tot salata verde este soluția. Datorită magneziului și potasiului pe care le conține, sprijină metabolizarea alimentelor, fiind de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus.

Mai mult de atât, salata verde menține echilibrul electrolitic și favorizează eliminarea tuturor toxinelor din organism, un motiv în plus să o adaugi în farfuria la orice masă.