Leguma care te ajută cel mai mult să slăbești: Acționează ca o sugativă pentru grăsimi, toxine și apă în exces. Consum-o mai des

30 oct. 2020
Leguma care te ajută cel mai mult să slăbești: Acționează ca o sugativă pentru grăsimi, toxine și apă în exces. Consum-o mai des
Photo by ja ma on Unsplash

Ridichile conțin 90% apă. În rest, acestea sunt formate dintr-un amestec uimitor de vitamine, minerale şi diverse principii active. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina C, o legătură de ridichi asigurând peste 25% din necesarul zilnic.

„Conțin şi cantităţi semnificative din vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B9), vitaminele A sau E, potasiu, magneziu, cantităţi mici de fier, mangan şi cupru biologic.

Cele mai importante substanţe ale ridichii sunt cele care îi dau mirosul uşor înţepător şi gustul picant, considerate un excelent antibiotic, detoxifiant şi antioxidant.

Consumul de ridichi, ideal pentru slăbit

Ridichile de lună sunt ideale pentru slăbit, prin conţinutul lor ridicat de minerale, vitamine şi fibre, care odată ajunse în tubul digestiv, se comportă ca o veritabilă ‘’sugativă’’ de grăsimi, toxine şi apă în exces.

Consumate înainte de fiecare masă, ridichile calmează foamea, determinând consumul unei cantități mai mici de hrană în timpul mesei propriu-zise,” notează topremediinaturiste.com.

Păstrează mult timp senzația de satietate

Mai mult decât atât, ridichile reglează digestia și metabolismul, prelungind timpul de eliberare a glucozei în sânge.

Asta implică faptul că hipoglicemia se va instala mai greu, adică foamea se va instala la un timp mai îndelungat de ultima masă.

De asemenea, ridichile impulsionează eliminarea surplusului de apă din organism, lucru care duce la o pierdere importantă în greutate, într-un timp scurt. Astfel, prin curele cu ridichi sunt asimilate mai puține calorii decât sunt consumate, digestia este stimulată iar metabolismul turat la intensitate maximă.