Leguma cu efecte benefice în peste 15 boli. Introdu-o mai des în alimentația ta

26 nov. 2020
Leguma cu efecte benefice în peste 15 boli. Introdu-o mai des în alimentația ta
O alimentație sănătoasă prelungește viața/ Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Dacă îți place ardeiul iute, iată câteva vești bune. Noile cercetări sugerează că ai mai puține șanse de a muri din cauza bolilor de inimă sau a cancerului.

Un studiu pe ardei iute a analizat mai mult de 4.729 de studii anterioare din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial, care au inclus înregistrări de sănătate și dietetice a peste 570.000 de persoane din SUA, China, Iran și Italia. Ei au descoperit că persoanele care au mâncat ardei iute au avut un risc cu 26% mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă, cu 23% mai puțin risc de a muri de cancer și cu 25% mai puțin risc de a muri din orice cauză, comparativ cu persoanele care au mâncat rar sau niciodată ardei iuti.

Un sistem imunitar mai puternic

Ardeii iuți roșii, inclusiv ardeii cayenne, sunt o sursă incredibilă de vitamina A. Acest lucru este important pentru un sistem imunitar puternic și pentru sănătatea ochilor.

Ardeii iuți sunt, de asemenea, foarte bogați în vitamina C, care ajută la o funcționare imunitară optimă și vindecarea rănilor. Un sfert de ceașcă de ardei iute tăiați conține vitamina C pentru o zi întreagă.

Te scapă de efectele stresului

Protecție împotriva radicalilor liberi:

Vitamina A este, de asemenea, un antioxidant puternic, la fel ca și flavonoidele precum beta carotenul, luteina, zeaxantina și criptoxantina, care sunt toate în ardeiul iute. Aceste substanțe ajută la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi generați în timpul stresului și al bolilor. Radicalii liberi pot contribui la deteriorarea celulelor.

Niveluri mai scăzute de colesterol „rău”:

Ardeiul Cayenne este cunoscut pentru scăderea colesterolului din sânge și a trigliceridelor, fapt care poate ajuta la prevenirea infarctului și a accidentului vascular cerebral.