Lovitură teribilă pentru mii de români! Ce pensii se pot elimina

bani-lei-1024×736

Lovitură teribilă pentru mii de pensionari. Un subiect foarte dezbătut pe scena politică și nu numai revine în prim plan, în contextul epidemiei de coronavirus.

Este vorba despre mii de pensii care ar putea fi tăiate sau desființate. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, face o propunere ce va revolta foarte mulți români.

Se cere oprirea risipei banilor

Tomac cere desființarea pensiilor speciale, măcar acum, când criza ne bate la ușă.

„Acum, când toţi se înghesuie din nou să spună că vor eliminarea pensiilor speciale, vreau doar să reamintesc că noi am fost întotdeauna împotriva acestei nedreptăţi şi sperăm ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, când recesiunea bate la uşă şi ne ameninţă cu sugrumarea economiei, să oprim risipa banilor şi să eliminăm toate pensiile speciale”, a scris, joi, Tomac, pe Facebook.

Se cere eliminarea pensiilor speciale

„PMP a fost primul partid care a propus un proiect de lege, semnat de toţi parlamentarii noştri, prin care am cerut eliminarea tuturor pensiilor speciale”, a adăugat Tomac.

Ce spune Violeta Alexandru

Ministrul Muncii susține impozitarea progresivă a pensiilor speciale, nu eliminarea lor.

„Susţin un asemenea demers (impozitarea progresivă a pensiilor speciale, n.r.). Suntem în acest moment în faţa unei realităţi care ne arată că trebuie să existe o Românie justă pentru toţi. Eu cred că Parlamentul se va mobiliza.

Toate declaraţiile pe care le-am văzut din partea liderilor politici mi-au arătat şi chiar nu se mai poate ascunde nimeni că Parlamentul se va mobiliza pentru a susţine un asemenea demers. Cred în continuare că această decizie se bazează covârşitor pe angajamentul politic pe care fiecare partid trebuie să-l ia.

Nu este o decizie administrativă, este o decizie, dincolo de calcule, de asumare politică şi ştiu sigur că partidul din care fac parte şi-a asumat prin proiectul depus şi prin eforturile pe care Florin Roman, liderul liberarilor din Camera Deputaţilor, le face în acest moment, şi colegii mei, deputaţii şi senatorii liberali”, a precizat Alexandru.

Revista Presei