Mănâncă 7 portocale pe săptămână! Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă faci acest lucru. Sunt un adevărat leac natural

coaja-rasa-de-portocala

Portocalele sunt bogate în vitamina C și sunt foarte bine cunoscute pentru faptul că accelerează metabolismul. Ce se întâmplă însă în corpul dacă consumi o portocală în fiecare zi? Beneficiile sunt uimitoare.

În cazul în care nu știai, portocalele sunt esențiale pentru o digestie sănătoase. Ele sunt o sursă bună de fibre și pot preveni ulcerele gastrice, dar și refluxul gastric. De asemenea, consumate zilnic, cmbat constipația. O porocală pe zi este mai mult decât suficientă pentru un tranzit intestinal bun, notează magforwomen.com.

Un alt beneficiu neștiut al procoalelor este efectul acestora asupra inimii. Ele sunt bogate în potasiu, element de care activitatea caridacă are mare nevoie. Totodată, fibrele din portocale au rolul de a menține colesterolul la un nivel normal.

Portocalele sunt și un adevărat suport pentru acuitatea vizuală. Ele sunt bogate în carotenoide și vitamina A, elemente care au rolul de a preveni degenerarea maculară.

De asemenea, dacă vrei să slăbești, trebuie neapărat să adaugi în meniul tău zilnic o portocală. Ele îți pot tăia pofta de mâncare, mai ales atunci când sunt consumate întregi. Acest lucru le face aliatul perfect în lupta cu kilogramele în plus.

Portocalele, ingredientul minune pentru o piele sănătoasă

Pe lângă beneficiile pe care le au asupra organismului, portocalele sunt uimitoare și pentru pielea ta. Vitamina A și vitamina C, dar și beta-carotenul pe care îl conțin sunt ideale pentru a redue semnele naturale de îmbătrânire.

De asemenea, un consum regulat de portocale protejează pielea de radicalii liberi. Specialiștii susțin totodată că un pahar de suc de portocale, consumat zilnic este esențial pentru o piele sănătoasă și pentru o strălucire naturală.

Citește și:

Revista Presei