Mare atenție la aceste fructe care există pe piață! Au o substanță otrăvitoare care vă pot creat ravagii în organism

de: Ana Toma
03 iul. 2020
Mare atenție la aceste fructe care există pe piață! Au o substanță otrăvitoare care vă pot creat ravagii în organism

Fructele sunt cea mai bună alegere în timpul verii. Sunt sățioase, dulci, răcoroase și nici nu îngrașă atât de mult. Mare atenție însă la aceste fructe. Deși sunt delicioase, acestea ar putea fi toxice pentru organism. 

Un fruct preferat în orice moment al zilei, dar mai ales în diete este caju. Mare atenție însă când îl cumpărați. Un lucru important de știut despre caju este că acesta a fost tratat termic la aburi pentru a elimina toxina pe care o deține, numită urușiol.

Urușiolul este toxina care se găsește în iedera otrăvitoare. Astfel, mare atenție când cumpărați caju din alte surse, fructul poate cauza o reacție alergică care poate fi în cel mai rău caz fatală.

Mare atenție la mango

Mango este un alt fruct preferat de români în perioada verii, mai ales pentru gustul lui intens. Totuși la fel ca și caju, fruzele acestui fruct conțin toxina otrăvitoare numită urișiol.

Astfel, în momentul în care vreți să savurați acest fruct, curățați bine coaja, deoarece aceasta a avut cel mai mare contact cu frunzele fructului. În caz contrar, există posibilitatea să vă confruntați cu alergii, erupții sau chiar probleme respiratorii grave.