Mașina unicat! Mercedes cu motor de BMW. Cum arată și cât costă

hartge-f1-001

Este surpriza colosală a anului 2020. Nimeni nu s-ar fi gândit la așa ceva. Mașina este unicat. Vorbim despre un Mercedes cu motor de BMW. Nu este nicio glumă.

Mașina unicat

Orice șofer ar visa să conducă un Mercedes cu motor de BMW. Ei bine, visul poate deveni realitate. Vorbim despre un exemplar care va apărea la o licitație a casei RM Sotheby’s.

Este una dintre minunile industriei de tuning auto. Și nu vorbim doar despre Mercedes și BMW. Proiectului i s-au alăturat Hartge și Carlsson.

Mașina a fost construită de frații Hartge, renumiți pentru mașinile lor de tip „Frankenstein” realizate pe baza modelelor BMW de serie. Tunerul german Hartge a surprins mereu cu proiecter grandioase.

Chiar dacă pare un W124 obișnuit, acest Mercedes cu motor de BMW scos la licitație este unic, iar o parte din unicitate este dată și de faptul că nu are la bază un BMW, ci un Mercedes 300E. Puterea motorului original era de 180 CP, dar frații Hartge nu au fost mulțumiți cu această valoare.

Au înlocuit motorul și transmisia, pentru propulsor optând pentru o unitate BMW M88. Este același motor care a dat viață lui BMW M1 și Seriei 6 (generația E24). De la E24 a fost luată și transmisia manuală.

Mașina are o gardă la sol mai joasă, însă, datorită suspensiei Bilstein. Roțile sunt produse de Carlsson. Ambii tuneri își aveau sediul în același oraș, Merzig (între timp Hartge a închis porțile), iar fondatorii Carlsson sunt Rolf și Andreas Hartge, conform promotor.ro.

Revista Presei