Mercedes scrie istorie! Lovitură dură pentru concurență. Mașina căutată după 40 de ani

09 mart. 2020
Mercedes scrie istorie! Lovitură dură pentru concurență. Mașina căutată după 40 de ani

Gigantul german, Mercedes scrie istorie! Este o lovitură dură pentru concurență. Vorbim despre un model fabulos, vechi aproape patru decenii.

Mercedes scrie istorie

Cei de la Mercedes au dat marea lovitură. Mercedes-Benz W123 a fost modelul cu cele mai multe unităti vândute al companiei germane.

De la începutul producției, noiembrie 1975, până în ianuarie 1986, un total de aproape 2.7 milioane de vehicule au ieșit pe linia de fabricație. Modelul este unul dintre predecesorii Clasei E. W123 a înlocuit vechiul W114 și a fost fabricat în mai multe stiluri de caroserie, inclusiv sedan, break, coupe și limuzină.

Dar asta nu e tot. Seria W123 a stabilit noi standarde de siguranță și a fost un pionier al break-urilor din această categorie.

Una dintre cele mai fiabile mașini Mercedes-Benz fabricate vreodată, W123 a devenit o mașină atemporală. Exemplare ale acestei generații pot fi văzute în continuare în întreaga lume, dar costă destul de mult în ciuda vechimii.

Un astfel de model este vândut de site-ul american HymanLTD pentru 47.500 de dolari, aproximativ 42.000 de euro.

Mercedes-Benz 300 TD a fost fabricat în 1983 și a fost livrat în Oklahoma City, SUA, după care a fost vândut în Houston, Texas, unde a circulat cea mai mare parte a vieții sale. Mașina a avut mai mulți proprietari, iar în 2018 a primit o recondiționare. Este vopsită în nuanța China Blue, vopsea care a fost aplicată și pe capacele roților.

În linia echipamentului nu s-au făcut prea multe modificări, în afară de înlocuirea aerului condiționat original cu unul mai modern. Lămpile de ceață Bosch, șinele de acoperiș, trapa solară, geamurile electrice, cruise control-ul, radioul și casetofonul au fost montate din fabrică, anunță promotor.ro.