Medicii au dezvăluit secretul! Ce trebuie să faci la începutul fiecărei diete

28 ian. 2020
Medicii au dezvăluit secretul! Ce trebuie să faci la începutul fiecărei diete

Medicii au dezvăluit secretul curelor de slăbire. Trebuie să faci acest lucru la începutul fiecărei diete. Conform specialiștilor, trebuie să ținem cont de un aspect foarte important, și anume, de partea din corp care slăbește prima dată când începem un regim sau o dietă.

Este vorba despre mușchi. Mihaela Bilic a explicat care este secretul.

”Nimic nu e mai rapid și mai ușor de modelat precum mușchii, în funcție de efortul la care o supunem (sau nu!) masa musculară crește spectaculos sau se atrofiază, se topește precum înghețata uitată la soare.

Jumătate din greutatea totală a organismului e reprezentată de mușchi care, pe lângă rolul de susținere și de mișcare, reprezintă sursa cea mai importantă de proteine a corpului, proteine care pot fi transformate rapid în energie în condiții de lipsă a aportului alimentar.

Trebuie știut și înțeles faptul că înfometarea sau cura de slăbire are impact în primul rând asupra masei musculare și abia apoi asupra depozitelor de grăsime.”, ne explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Este important ce mâncăm

”Capacitatea de remodelare a mușchilor este imensă, ei sunt cei care reacționează primii la orice schimbare a stilului de viață. Sunt suficiente câteva săptămâni de mers la sală intensiv și mușchii cresc, se umflă, dar se și topesc la fel de repede după câteva zile de repaus.

Cel mai mare mușchi al corpului, cvadricepsul femural (coapsa) pierde 60% din volum după 10 zile de imobilizare în gips.”, spune celebrul nutriționist pe pagina sa de Facebook.

”După 24-48 ore de post negru sau dietă proteică, înainte de a fi ars un singur gram de grăsime de rezervă, supraviețuirea este asigurată exclusiv prin arderea proteinelor din mușchi pentru că aminoacizii pot fi descompuși rapid în dioxid de carbon, apă și energie.

Proteoliza (arderea proteinelor) se oprește după 5-6 zile de regim sever, când se activează însfârșit lipoliza (arderea grăsimilor).”, continuă Mihaela Bilic.

”Deci primele 3-4 kg slăbite spectaculos la începutul oricărei diete nici măcar nu sunt grăsime, ci mușchi. Soluția? Mulțumiți-vă cu o scădere în greutate mai lentă, apelați la cure de slăbire mai puțin drastice, nu eliminați definitiv carbohidrații din dietă și găsiți o formă de mișcare care să vă placă.

Pentru că de mișcare avem nevoie în fiecare zi din viața noastră, și nu pentru a slăbi, ci pentru a menține în formă și în bună funcționare acest capital prețios care este masa musculară. Mușchii înseamnă vitalitate, forță, frumusețe, tinerețe. Si daca nu avem grijă să-i folosim se topesc treptat, iar locul lor este luat inevitabil de grăsime.”, încheie reputatul specialist.