Medicul Adina Alberts a prezentat efectele minune pe care le are bicarbonatul de sodiu. Puțini știu că poate fi folosit și așa

09 ian. 2021
Medicul Adina Alberts a prezentat efectele minune pe care le are bicarbonatul de sodiu. Puțini știu că poate fi folosit și așa
Adina Alberts este unul dintre cei mai renumiți medici de chirurgie estetică din România

Bicarbonatul de sodiu are atât de multe întrebuințări încât poate fi ușor catalogat ca o pulbere minune. Are numeroase efecte pozitive, iar acesta au fost prezentate rând pe rând de specialiști. În plus, este ieftin și se găsește ușor, un motiv în plus pentru oameni să afle pentru ce se folosește.

Medicul Adina Alberts a explicat în detaliu cum putem utiliza bicarbonatul de sodiu, de exemplu, pentru a ne calma stomacul, atunci când avem arsuri gastrice din cauza unei mâncăruri care nu ne-a priit. Însă această pulbere minune are și alte beneficii, nu doar cele digestive. Ajută la închiderea porilor sau la tratarea micozelor.

În plus, o linguriță de bicarbobat de sodiu, dizolvată într-un pahar cu apă ne ajută și cu febra musculară. După un efort intens, când simțim mușchii încordați este bine să bem acest amestec pentru că ne poate fi de mare ajutor mai târziu.

Pentru ce este bun bicarbonatul de sodiu, potrivit medicului Adina Alberts

”Bicarbonatul de sodiu alcalinizeaza aciditatea gastrica. Daca, de exemplu, am mancat ceva ce nu ne-a priit si avem arsuri, ne doare stomacul sau avem un reflux gastro-esofagian, adica ne vine inapoi mancarea pe gat, e un leac pe care il cunoaste toata lumea. O lingurita de bicarbonat de sodiu rezolva aceasta problema. Neutralizeaza aciditatea in exces de la nivel gastric.

Bicarbonatul de sodiu previne aparitia si reaparitia recaderilor de infectie urinara. O lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un ceai dizolvat si baut, o data sau de doua ori pe zi previne aparitia acestor recaderi infectioase, de la nivelul aparatului urinar.

Inchide porii.

Tratateaza tot ce inseamna cosuri, acnee, formatiuni tumorale, de la nivelul pielii. Pentru ca alcalinizeaza mediul si prin alcalinizare, flora bacteriana nu se poate dezvolta. De aceea bicarbonatul de sodiu este util pentru igiena pielii, a tenului, mai ales daca avem un ten cu tendinte de ingrasare.

Bicarbonatul de sodiu ne ajuta sa ne tratam micozele de la nivelul unghiilor. Este greu de tratat pana la capat micoza unei unghii. Toaletarea unghiei in fiecare zi cu bicarbonatul de sodiu va duce la o vindecare in timp, dar sigura, a acestor probleme.

In urma unei activitati musculare sportive intense, o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat intr-un pahar cu apa va temporiza si va reduce febra musculara. Pentru ca neutralizeaza acidoza care apare in musculatura care a fost lucrata”, a explicar Adina Alberts pe contul ei de Youtube.