Mii de utilizatori WhatsApp, în alertă! Pericol din cauza unui link. Ce trebuie să faci

Probleme mari pentru mii de utilizatori WhatsApp. Pericolul este uriaș. Totul a început după ce mai mulți dintre ei au primit un link capcană.

Probleme pentru utilizatorii de WhatsApp

Au fost probleme mari pentru utilizatorii de WhatsApp. O breșă de securitate potențial dezastruoasă a fost găsită în aplicație. Aceasta a permis străinilor să vadă fișierele personale ale unei persoane. Exploatarea ar fi lăsat pe cineva să vadă informațiile de pe computerul unei persoane dacă aceasta din urmă ar primi un link de acces, au spus cercetătorii de securitate.

Dacă cineva a fost atacat de eroare, și asta în urma primiri un link care ar putea părea legitim, inclusiv o mică previzualizare care arată când cineva trimite un link pe WhatsApp, i-ar permite atacatorului să exploateze și să slăbească în politica de securitate a conținutului WhatsApp, care le-a permis utilizatorilor să trimită mesaje manipulate, răuvoitoare.

Odată ce s-a întâmplat acest lucru, atacatorul ar fi putut avea acces la fișierele stocate pe computerul persoanei. Problema a afectat persoanele care folosesc versiunea desktop a WhatsApp.

Bug-ul a fost remediat în ultimele actualizări, iar utilizatorii au fost avertizați. „Lucrăm în mod regulat cu cercetători de securitate de vârf pentru a rămâne în fața potențialelor amenințări pentru utilizatorii noștri. Bug-ul a fost remediat rapid și a fost aplicat.

Am reparat o problemă care teoretic ar fi putut afecta și utilizatorii de iPhone care accesau un link în timp ce foloseau versiunea de desktop””, a declarat purtătorul de cuvânt al WhatsApp.

Dacă sunteți utilizatori de WhatsApp și nu aveți încă update-ul aplicației, este obligatoriu să faceți acest update pentru a vă securiza atât telefonul mobil, cât și Pc-ul personal, în cazul în care utilizați versiunea de desktop a aplicației.

Loading...

Revista Presei