Mircea Badea îl acuză pe Cătălin Tolontan de fake news: „Domnule Tolontan, Dumnezeul dumneavoastră Kovesi a zis…”

14 mart. 2021
Mircea Badea îl acuză pe Cătălin Tolontan de fake news:
Mircea Badea lucrează în trustul INTACT de aproape 20 de ani

Deși au fost mulți ani colegi de trust, Mircea Badea nu-l agrează deloc pe Cătălin Tolontan. Acesta este în prezent director editorial la ziarul Libertatea, după ce mulți ani numele lui a fost legat de Gazeta Sporturilor. Realizatorul Antena 3 nu ratează nicio ocazie să-și taxeze fostul coleg, iar de data aceasta îl acuză de fake news.

Sau mai exact acuză publicația Libertatea, dar cu direcție spre Cătălin Tolontan, căruia i-a pronunțat numele de mai multe ori în cadrul unei emisiuni recente de-alea sale. Mărul discordiei îl constituie dosarul fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Libertatea a scris că acesta a fost prins în flagrant luând mită, iar Mircea Badea susține că nu este adevărat și că știrea publicată este de fapt un fake news.

Mircea Badea îl atacă pe Cătălin Tolontan

”Libertatea scrie că Oprescu a fost prins în flagrant. După ce am citit, am zis: ia stați puțin! Domnule Tolontan, am spus din prima zi că nu a fost flagrant. Până la urmă, a ieșit chiar Laura Codruța Kovesi, în 2015, și a zis: În cazul Oprescu, nu s-a aplicat procedura flagrantă. Deci Kovesi mi-a dat dreptate cu ce am zis eu încă din prima clipă.

Doamna Adriana Oprea (de la Libertatea), faceți fake news! La cinci ani și jumătate să faceți fake news… Mai fake decât știrea dumneavoastră nu este decât culoarea părului lui Petre Roman. Sorin Oprescu nu a fost prins în flagrant. Domnule Tolontan, Dumnezeul dumneavoastră Kovesi a zis, chiar de atunci, din 2015, că nu e flagrant, după ce spusesem și eu. Poate rectificați acest fake news…”, a fost mesajul lui Mircea Badea.

Jurnaliștii de la Libertatea, supărați că judecătorii nu dau o sentință în dosarul lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a acordat recent un interviu amplu la Kanal D, unde a fost invitatul lui Denise Rifai. Ulterior a fost intens mediatizat în mass media, ceea ce pare să-i fi deranjat pe cei de la Libertatea, care i-au dedicat un articol. Jurnaliștii sunt supărați că judecătorii nu dau o sentință în acest caz și că acest lucru se întâmplă mult prea des în cazurile de corupție din România.

Recent Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit 8 ani și respectiv 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009. Sentința nu este însă defintivă. Vezi și Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Prins în flagrant și arestat pe 6 septembrie 2015, pe când era aflat la al doilea mandat ca primar al Capitalei, Sorin Oprescu beneficiază de un proces care a devenit tipic pentru marile cazuri ale României: termenele se scurg, sentința definitivă întârzie și politicianul dă interviuri la televizor.”, a fost o parte din articolul din Libertatea, care l-a deranjat pe Mircea Badea.