Mircea Badea, umilit în direct la Antena 3 de un invitat al lui Mihai Gâdea: „Dar îți plăcea în Sectorul 4?”

03 mart. 2021
Mircea Badea, umilit în direct la Antena 3 de un invitat al lui Mihai Gâdea:
Mircea Badea

Cazul criminalului din Onești a încins spiritele în studioul Antena 3. Mihai Gâdea i-a avut ca invitați, la Sinteza Zilei, pe doi foști oameni ai legii, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin profesionalism. Colonelul Costică Ionescu a fost șef al Poliției Sector 4 și unul dintre cei care au ajutat la prinderea unuia dintre cei mai cruzi asasini din istorie, grecul Passaris.

Acesta a explicat că modul de operare al Poliției Onești nu a fost deloc corect, fapt susținut și de colonelul Liviu Chesnoiu, unul dintre cei mai reputați psihologi criminaliști ai României.

Cum ar fi procedat colonelul Costică Ionescu în cazul criminalului din Onești

„În maxim o oră, deja treceam la executarea tragerii cu arma de foc. Îl împușcam după ce, așa cum a zis colegul, generaţia veche (n.r. Liviu Chesnoiu), eliberam două-trei apartamente pe linia de foc pentru că proiectilul se duce și nu știi ce întâlnește”, a spus Colonelul Costică Ionescu la Antena 3, care a subliniat că nu era nevoie de niciun fel de aprobare din alte zone și că ar fi acționat pur profesional.

Colonel Costică Ionescu

„În cariera mea am primit ordine să execut și misiuni de negociator și profiler. Deci va vorbesc în cunoștință de cauză. Eu când l-am privit pe acest om am constatat că el era o bombă cu ceas. Acest om frustrat, care avea probleme grave psihice, pentru că a fiert în suc propriu atâta timp. A clacat din punct de vedere psihic și va trebui diagnosticat și tratat medicamentos„, a spus și Colonelul Liviu Chesnoiu.

Aceste puncte de vedere par să-l fi deranjat pe Mircea Badea, care în momentul celebrei pase a transmis că el are o altă abordare față de cea a oamenilor din platou. Acesta a catalogat drept „sovietică”, abordarea descrisă de coloneii Costică Ionescu și Liviu Chesnoiu și a spus că a împușca oameni pe modelul lui Putin, care este mulțumit să vadă băi de sânge, nu este o soluție.

Mircea Badea, umilit în direct

Totuși în cazul de față nu era vorba despre împușcarea unor oameni nevinovați, ci a unui criminal periculos, cu probleme psihice, care de altfel a și trecut la fapte, așa cum toți marii psihologi au estimat. Colonelul Costică Ionescu, vizibil deranjat de remarcile deplasate ale lui Mircea Badea, care insista pe ideea că școala veche de Poliție din România era sovietică, a intervenit și i-a replicat pe un ton iritat: „Locuiești în Sectorul 4, nu? Îți plăcea când era liniște, nu?”, i-a spus acesta.

Enervat la culme, Mircea Badea l-a rugat să-i vorbească imediat cu dumneavoastră întrucât nu-l recunoaște nici de tată, nici de profesor. Mihai Gâdea nu a intervenit, însă spiritele s-au calmat când realizatorul TV a trecut la următorul subiect de pe agendă, cel legat de condamnarea Elenei Udrea la 8 ani de închisoare și a Ioanei Băsescu la 5.

Mircea Badea a vorbit despre blestemele pe care Elena Udrea i le-a adresat judecătoarei și a conchis că probabil și pe „doamna Udrea tot niște vechi blesteme probabil au adus-o în această situație”.