Mircea Badea, în stare de șoc: „Nu se poate așa ceva! Nu se poate!”. Momente de panică extremă pentru realizatorul Antena3. Ce a pățit

20 nov. 2020
Mircea Badea, în stare de șoc:
Mircea Badea prezintă În gura presei la Antena 3 de mai bine de 10 ani

Încă de la începutul pandemiei, Mircea Badea s-a arătat extrem de panicat de ideea că dacă se îmbolnăvește, acesta ar trebui să fie „arestat” într-un spital. Realizatorul Antena3 suferă și de boala celiacă, ceea ce îl obligă la o dietă cu multe restricții, mai exact nu se poate atinge de nimic de conține gluten, iar din acest motiv gândul internării îl zdruncină puternic.

Mircea Badea s-a arătat din nou îngrijorat și șocat de un caz al unei femei din Timișoara, care a sărit pe geam pentru a fugi din spital. Gestul acesteia este greu de înțeles, în contextl în care legea în vigoare nu mai poate obliga pe nimeni să rămână internat.

”În fiecare zi, nu există zi în această țară în care să nu citim o știre de genul: O femeie din Timiș, confirmată cu SARS-CoV-2, a fugit din spitalul în care era internată. Nu există zi să nu citesc o astfel de abominație! Oamenii nu sunt prizonieri, ei nu sunt arestați pentru că sunt infectați. Ea nu a fugit, a plecat! Deci, noi suntem în paradigma în care miorlăim de dimineața până seara nu mai e loc în spitale și, totuși, în fiecare zi, citesc că în continuare se bagă oameni cu forța în spitale. Așa ceva este insuportabil!”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Mircea Badea regretă că nu a plecat din țară

Mircea Badea a fost atât de agitat la citirea acestei știri încât a simțit nevoia din nou să-și exprime dezamăgirea că nu a părăsit definitiv țara atunci când a avut ocazia. Jurnalistul insistă pe ideea arestării oamenilor în spitale, în contextul în care în viața reală oamenii chiar nu mai au loc la ATI.

„Eu găsesc situația în sine a fi absolut insuportabilă! Mă scoate din minți, pur și simplu! Dacă e ceva ce mă scoate din minți, uite, asta este! O femeie din Timiș, confirmată cu SARS CoV-2, a fugit din spitalul din care era internată. Dar de ce era internată? Uite, a sărit pe fereastră! Ea clar nu avea nevoie de spital! De ce voiau să o țină cu forța în spital? Nu aveau în Timiș suficient de mulți bolnavi care chiar să aibă nevoie de tratament? În Timiș unde e dezastru? Mă scoate din minți! Îmi vine să îi înjur!”, a mai spus Mircea Badea.

„Am trecut prin toate reacțiile. (…) Nu se poate așa ceva! Nu se poate! Nu mai pot să mai aud despre această țară, în care, din nefericire și dintr-o prostie absolut uriașă pe care mi-o asum, am rămas în ea, mare dobitoc am fost că am rămas în această țară. Nu mai pot! Personal refuz să mai vorbesc despre COVID, spitale, pandemie, și măsuri! Încă se arestează oameni, se bagă cu forța în spital oameni! În condițiile în care ”mor oameni că nu mai e loc în spitale” Pe ăia care nu au nevoie! Ce să vorbești în această țară rațional… testare, vaccin… Ăștia încă bagă oamenii cu forța în spitale, în timp ce miorlăie că nu mai sunt locuri în spital”, a mai adăugat Mircea Badea.