Motivul real pentru care Dacian Cioloș a primit 310.000 de euro bani publici fără să facă nimic. Ce i-a transmis Mircea Badea

23 feb. 2021
Motivul real pentru care Dacian Cioloș a primit 310.000 de euro bani publici fără să facă nimic. Ce i-a transmis Mircea Badea
Dacian Cioloș a fost Comisar European pentru Agircultură în perioada 2010-2014

Dacian Cioloș a fost comisar european pentru Agricultură între anii 2010-2014 și a încasat un salariu de peste 20.000 de euro lunar. Pe lângă această sumă fabuloasă, el a mai beneficiat și de alte avantaje specifice unor astfel de funcții. Când noua Comisie Europeană s-a instaurat în funcție, României i-a revenit portofoliul pentru Dezvoltare, care i-a fost atribuit Corinei Crețu.

Astfel Dacian Cioloș a rămas șomer. Ceea ce puțini știu este că toți foștii comisari, dar și eurodeputații, care nu mai sunt aleși și nu se angajează niciunde beneficiază de indemnizații uriașe de la Comisia Europeană sau Parlamentul European. Este și cazul liderului PLUS, care timp de trei ani de zile a beneficiat de bani publici.

Grupul de Investigații Politice a postat pe facebook un mesaj, distribuit și de Mircea Badea, în care îl acuză pe Dacian Cioloș de ipocrizie, în contextul în care acesta susține eliminarea pensiilor speciale.

Suma uriașă pe care a primit-o Dacian Cioloș ca fost comisar european

Cel puțin 310.000 Euro din bani publici a primit Dacian Cioloș în calitate de fost comisar european. A încasat banii sub forma unei indemnizații speciale de minim 8.500 Euro pe lună, timp de 3 ani. Nu a lucrat absolut nimic pentru acești bani, i-a primit pur și simplu în calitate de „fost”.

Ei, tocmai Cioloș ăsta, regele banilor publici nemunciți, s-a găsit să ne explice acum cât de rele sunt pensile speciale, indemnizațiile speciale și sporurile bugetarilor din România.

Cioloș a primit indemnizația specială din noiembrie 2014 până în octombrie 2017. Declarațiile de avere în care apar banii primiți de Cioloș în perioada 2014-2016, au scris cei de la GIP pe facebook.

Mircea Badea, în stilul caracteristic a spus ironic că îl susține pe Dacian Cioloș. „Buahahahaha, il sustin!”, a fost mesajul realizatorului Antena 3.