Ceaiurile au și ele limitele lor. Chiar dacă au la bază plante, ele nu pot fi combinate tot timpul cu orice fel de alimente sau cu anumite medicamente. Vom vorbi acum despre un tip de ceai care pe lângă că nu trebuie combinat cu produsele lactate, el nu trebuie asociat nici cu anumite medicamente.
Nutriționiștii recomandă în general un consum variat de ceaiuri, însă trebuie să știm când să ne oprim și ce face bine organismului nostru. În caz contrar, ne-am putea trezi cu probleme și mai mari.
Ceaiul de sunătoare are nenumărate beneficii pentru organismul nostru atunci când este consumat corect. Ce înseamnă corect? Ei bine, primul lucru pe care trebuie să îl știi despre ceaiul de sunătoare este că el nu se bea niciodată pe stomacul gol, pentru că poate provoca neplăceri gastrice.
Mai mult de atât, ceaiul de sunătoare nu trebuie niciodată combinat cu brânzeturi fermentate, margarină și cu niciun tip de pește. Nu îl combina nici cu drojdie alimentară, vin, sau bere.
Există și o interacțiune între ceaiul de sunătoare și anumite medicamente inhibatoare de MAO. El nu se combină cu cyclosporina, anticonvulsive digitalice, teofilină sau triptanul, în condițiile în care sunătoarea poate inhiba acțiunea rezerpinei în organism.
Ține cont că ceaiul de sunătoare nu este singurul în această categorie. Ceaiul de nalbă nu este recomandat în niciun caz persoanelor care suferă de insuficiență renală sau de diabet, el având posibilitatea de a crește nivelul gulcozei din sânge.
Cei care nu au probleme de sănătate trebuie să fie și ei atenți, pentru că atunci când este consumat pe perioade mai lungi și în cantități mari, poate cauza probleme la rinichi.
Ceaiul de ginseng face parte și el din categoria ceaiurilor la care trebuie să fim atenți. Toți cei care suferă de hipertensiune, sau de afecțiuni cardiovasculare nu au voie să consume acest ceai, decât atunci când medicul îl recomandă.