Obiceiurile care te îmbolnăvesc. Ești predispus la diabet dacă faci aceste greșeli în fiecare zi

de:
21 iun. 2021
Obiceiurile care te îmbolnăvesc. Ești predispus la diabet dacă faci aceste greșeli în fiecare zi
Insomnie

Toată lumea știe că obiceiurile proaste ne pot afecta starea de sănătate în timp, însă când știm că rutina noastră zilnică este o greșeală și dăunează organismului nostru? Efectele negative se simt de cele mai multe ori mult prea târziu.

Chiar dacă avem o viață agitată și prea multe lucruri de făcut, este important să avem grijă de organismul nostru. De la alimentație, odihnă și mișcare, până la liniștea sufletească

Obiceiurile care te predispun la diabet

Diabetul este o boală care debutează în tăcere și afectează din ce în ce mai multe persoane, însă puțină lume știe cauza reală a acestei boli. Una dintre marile greșeli pe care multe persoane o fac este încălzirea mâncării la microunde, în recipiente de plastic.

Chiar dacă este mai simplu, mai rapid, și fără vase murdare, trebuie să știi că în castroanele de plastic se regăsesc substanțe care pot declanșa diabet, provocând de asemenea și hipertensiune., arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Școala de Medicină NYU.

Lipsa somnului îți afectează organismul

Noaptea este făcută pentru somn, iar cei care se culcă foarte târziu sau pierd nopțile, se vor confrunta mai târziu cu probleme iremediabile de sănătate.

Este indicat ca o persoană să doarmă până la miezul nopții și de asemenea, trebuie evitat neapărat timpul în fața ecranelor cu lumină albastră înainte de somn. În cazul în care nu știai, această lumină diminuează producția de insulină și creşte nivelul de glucoză din sânge, dându-ți metabolismul peste cap.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont pentru a te feri de diabet este vitamina D. Lumina naturală are un rol important în stimularea producerii de insulină, dar și în activitatea pancreasului.

Ma mult de atât, trebuie să mai știi că vitamina D produsă de corp, ca urmare a expunerii la soare, poate preveni apariția diabetului de tip 2, dar și a afecțiunilor cardiovasculare sau a obezității, un motiv în plus să stai afară mai mult timp.