Nu combina ouăle cu aceste două alimente! Românii fac frecvent această greșeală! Este ca o bombă pentru organism

oua

Românii preferă să servească un mic dejun consistent, din care să nu lipsească ouăle pe care le prepară de cele mai multe ori sub forma unei omlete. Cei mai mulți adaugă și brânză, înainte de prăjire, ceea ce este o foarte gravă eroare. Pe lângă faptul că se formează astfel o bombă calorică, va avea de suferit și digestia noastră.

Nutriționiștii atrag atenția că nu este deloc corect să combinăm omleta cu brânză și carne, pentru că se ajunge șa un număr mare de proteine care vor îngreuna mult digestia. Corect este să alegem doar un tip de proteină, așa că omleta vegetariană este soluția cea mai indicată.

Ce trebuie să adăugăm în omletă

„În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a explicat Valentin Răducu, medic nutriţionist.

Medicii spun și că nu este bine să combinăm măslinele cu pâine și maioneză sau fructe cu alimente mai greu de digerat. Aceștia avertizează că alimentele combinate necorespunzător vor rămâne nedigerate în tractul digestiv. Combinațiile banane lapte, ouă carne, sunt și ele nocive și pot provoca probleme digestive.

Revista Presei