Nu mai combina lămâia cu acest medicament! Mulți fac această greșeală. Este un adevărat pericol

ceai lamaie

Lămâia este un fruct delicios. Este bogată în vitamina C și are multiple beneficii pentru organismul tău. Mare atenție însă când o combini cu acest medicament. Vei avea probleme grave, fără a știi care este cauza reală.

Lămâia are proprietățile ei, iar deseori, atunci când suntem răciți, considerăm că un suc de lămâie sau un ceai este ideal pentru a ne vindeca mai repede, chiar dacă consumăm și alte medicamente în acest timp.

Pe lângă lămâie, alte citrice precum portocale și grapefruitul sunt și ele folosite în timpul răcelii, datorită cantității mari de vitamina C pe care o conțin. Mare atenție însă atunci când le combinați cu siropul de tuse.

Lămâia și siropul de tuse, un adevărat pericol

Dacă te vei aștepta să ai beneficii miraculoase, rezultatul este, de fapt, unul catastrofal. Acest lucru se datorează faptului că fructele citrice blochează o enzimă care metabolizează dextrometorfanul, un medicament antitusiv.

Mai pe scurt, molecula se acumulează în sângă fără a fi degradată și în același timp, efectele secundare precum halucinațiile sau somnolența vor fi intensificate.

Astfel, în cazul în care te confrunți cu o răceală și consumi sirop, sau pastile care conțin dextrometorfan, evită să consumi fructe citrice precum lămâie sau portocală în timpul tratamentului.

Revista Presei