Băutura minune pentru organism. E mai bună decât un medicament. Ce alte afecțiuni tratează, pe lângă răceală

cidru

Dacă te confrunți semne ale răcelii și nu ești un adept al medicamentelor, trebuie să optezi neapărat pentru această băutură minune. Pe lângă faptul că tratează răceala, aceasta este benefică și în cazul altor probleme de sănătate. 

Deși mulți dintre noi o consumăm pentru a ne relaxa, puțini știm că cidrul are beneficii uimitoare asupra organismului nostru și tratatează mai multe afecțiuni.

Cidrul de mere poate reduce și riscul de cancer al tractului digestiv, poate preveni dezvoltarea astmului sau a altor boli pulmonare, energizează şi îmbunătățește memoria, detoxifiază și reglează digestia și totodată, are puterea de a combate anemia.

De asemenea, în cazul persoanelor care au o sensibilitate la gluten, cidrul este una dintre cele mai delicioase opțiuni. Această băutură nu conține gluten și are gustul mult mai natural decât berile fără gluten.

Cidrul de mere te scapă de răceală

Printre principalele beneficii pe care le oferă consumul cidrului de mere se numără vindecarea răcelilor.

Conținutul acestei băuturi poate trata fazele de început ale răcelilor, precum gâtul inflamat sau tusea. Se face gargară cu soluție de oțet de cidru de mere (patru linguri la o cană de apă) din trei în trei ore.

De asemenea, în cazul în care te confrunți cu febră, se face o frecție cu oțet de cidru de mere pe tot corpul, după care pacientul se înveleşte bine şi se lasă să transpire timp de 10 minute.

O altă metodă este aceea ca pe timpul nopții, să porți o pereche de șosete subțiri îmbibate în oțet de mere diluat, iar peste ele incă o pereche de șosete uscate, groase.

Citește și:

Revista Presei