Nu mai combina laptele cu aceste 4 alimente! Apare o toxină în corp care-ți poate crea probleme cardiace! Medicii trag semnalul de alarmă

12 ian. 2021
Nu mai combina laptele cu aceste 4 alimente! Apare o toxină în corp care-ți poate crea probleme cardiace! Medicii trag semnalul de alarmă

Beți lapte, dar cu atenție și măsură, mai ales atunci când treceți de 30 de ani. Din ce în ce mai multe persoane dezvoltă intoleranță la lactoză, așa că este bine să vă construiți un regim de viață cât mai echilibrat când vine vorba de alimentație.

Laptele este foarte benefic, în special pentru copii și adolescenți datorită proteinelor sale și a complexului fosfo-calcic, care ajută la dezvoltarea, creșterea, osificarea și dentiția acestora. Din punct de vedere nutrițional, un litru de lapte sau 90 g de brânză conțin la fel de multe proteine ca 100 g carne sau două ouă.

Totuși este foarte important de știut că laptele NU se combină sub nicio formă cu alimentele de mai jos întrucât vor începe să apară probleme în organism, pe care le veți resimți pe termen lung. Medicii și cercetătorii care au studiat alimentația ayurveda au avertizat deja despre riscurile la care vă expuneți dacă veți face combinațiile de mai jos.

Ayurveda sau medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.) și ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative.

Lapte cu pește

O combinație catastrofală pentru organism. Cele două împreună pot determina apariția unor toxine destul de periculoase, care se manifestă prin pete la nivelul pielii.

Mai mult decât atât, se pot produce probleme cardiace, sau de circulație, pe termen lung. În plus de asta, riscul de a face indigestie este foarte mare, mai ales pentru cei sensibili

Lapte cu carne

Ambele sunt bogate din punct de vedere nutrițional, așa că specialiștii în medicina ayurvedană susțin că pot provoca indigestie dacă sunt combinate.

Sistemul digestiv poate digera doar o anumită cantitate de proteine, iar lapte plus carne la aceeași masă este prea mult pentru organism. Surplusul pune presiune asupra procesului natural de digestie, astfel încât stomacul nu mai poate secreta sucurile gastrice.

Fructe

Sunt la modă smoothie-urile, dar alimentația ayurveda le interzice. Bananele, căpșunele și citricele conțin și ele proteine și vitamine care se află și în compoziția laptelui, astfel că imediat apare un dezechilibru la nivelul florei intestinale, care poate poate afecta și sistemul imunitar.

Mai mult decât atât se dezvoltă factorii alergeni și infecțioși care pot provoca daune în interiorul organismului, conform thehealthsite.com

Sare

Medicina ayverdică răstoarnă toate miturile. Românii adaugă sare în lapte, dar iată că nu este deloc corect. Specialiștii pe această zonă spun că laptele folosit ca bază pentru sosuri bogate în condimente, printre care sarea, ar fi responsabil pentru probleme de digestie care vor începe să apară la o vârsta mai înaintată.