Nu mai combinați roșii cu castraveți în salată! Nutriționiștii ne avertizează: cine sunt cei care trebuie să evite acest lucru

22 ian. 2021
Nu mai combinați roșii cu castraveți în salată! Nutriționiștii ne avertizează: cine sunt cei care trebuie să evite acest lucru

Deja au apărut pe piață roșiile și castraveții, care chiar dacă nu sunt încă la cele mai accesibile prețuri, au ajuns nelipsite de pe mesele românilor. Combinația dintre cele două legume se regăsește adesea în meniul tuturor, mai ales în cel de vară, însă nutriționiștii spun că nu ar trebui să evităm să le consumăm împreună.

Potrivit mai multor nutriționiști, cele două legume pot provoca efecte biochimice asupra organismului. Mai exact, amestecul poate duce la calcinare excesivă și umflare, iar digerarea lor nu se va face corect, așa că cei care se știu cu probleme digestive trebuie să evite această combinație.

Roșiile, castraveții şi ceapa nu ar trebui asociate la aceeaşi masă pentru că potrivit formulei lor chimice, castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante, motiv pentru care în această combinaţie schimbă PH-ul din stomac, lucru ce duce la neplăceri şi chiar probleme serioase pe termen lung.

Când le combinăm se formează săruri, spun specialiştii. Mai mult, castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece aceste legume au un proces diferit de digerare.

Salatele pot aduce și ele kilograme în plus

”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, spune medicul primar Alin Popescu, conform doctorulzilei.ro.

Acesta susține că nu există alimente nocive, doar cantități prea mari, moduri greșite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate.

”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.