Nu mai consuma această băutură! E mai nocivă decât dulciurile. Toți o folosim în diete

de: Ana Toma
03 sept. 2020
Nu mai consuma această băutură! E mai nocivă decât dulciurile. Toți o folosim în diete

Mare atenție la această băutură. Dacă până acum știam că este extrem de sănătoasă și indicată în dietele de slăbit, specialiștii au descoperit ceva halucinant. Consumată în cantități mari, este mult mai nocivă decât dulciurile. 

Sucul de fructe este cunoscut pentru beneficiile uimitoare pe care le oferă organismului, însă acesta poate deveni un real pericol pentru organismul tău.

Astfel, indicat ar fi să nu o consumi o cantitate mai mare de 500 de grame de zi. Mare atenție însă la modul în care o consumi. Dacă mănânci un fruct, fructoza va fi absorbită lent în organism, însă dacă alegi să-ți prepari un pahar de suc, lucrurile se schimbă. Fructoza va fi absorbită mult mai rapid în sânge, iar ficatul tău va fi extrem de solicitat.

În cazul în care nu știai, atunci când ajunge în ficat, fructoza luată dintr-un suc de fructe sau din dulciuri se transformă în grasime, de iaci pornește și ficatul gras sau steatoză hepatică.

Un pericol în diete

Dacă ai auzit până acum despre detoxifierea cu suc de fructe, află că aceasta nu ar enicio bază fiziologică. Consumat zilnic, acest suc crește trigliceridele, grăsimi care se depun pe ficat și pe vasele de sânge. Astfel, vor fi îndeplinite toate condițiile pentru un accident vascular cerebral și infact miocardic.

Spre deosebire de o prăjitură, sau un alt desert, sucul de fructe este mult mai periculos. În cazul în care nu știai, un fresh de fructe, conține lingurițe de zahăr, la fel o bautură carbogazoasă. 6 lingurițe de zahăr echivalează cu 300 de kilocalorii, adică o întreagă masă plină de zahăr.