Nu mai consuma acest pește! Este plin de otravă. Ce spun specialiștii

de: Ana Toma
19 iun. 2020
Nu mai consuma acest pește! Este plin de otravă. Ce spun specialiștii

Peștele este alimentul cel mai folosit în diete și de asemenea reprezintă o masă delicioasă bogată în beneficii pentru organism. Puțini știu însă ce conține peștele din comerț și dacă într-adevăr, acesta este crescut în mod natural.

Somonul este un pește destul de scump și este consumat deseori ca o delicatesă. Puțini știu însă ce se ascunde n spatele acestui deliciu culinar. Cercetătorii atrag atenția cu privire la faptul că dacă este crescut în condiții artificiale, somonul și-ar putea pierde toate beneficiile pe care le are pentru organism.

Mai mult de atât, potrivit ultimelor cercetări, există o diferență majoră între somonul din crescătorii și cel sălbatic. Diferența stă în nutrienții pe care peștele îi conține odată ce este preparat.

Mâncăm otravă?

Un ecologist norvegian vine cu alte informații. Potrivit acestuia, somonul crescut în condiţii artificiale este îmbibat în otravă pentru a putea avea același aspect ca cel crescut în mediul natural.

Specialiștii le recomandă persoanelor care își doresc să consume o felie de somon bogată în nutrienți, să opteze pentru cel sălbatic. Somonul sălbatic poate fi găsit în magazine la raionul alimentelor congelate.

Important de știut este faptul că somonul sălbatic este mult mai scump decât cel normal, dar de asemenea, este mult mai sigur din punct de vedere nutrițional.