Nu mai consuma aceste alimente dimineața! Este o greșeală imensă pe care o fac mulți români! Îți distrug stomacul pe termen lung

de: Ana Toma
13 dec. 2020
Nu mai consuma aceste alimente dimineața! Este o greșeală imensă pe care o fac mulți români! Îți distrug stomacul pe termen lung
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Deși micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, puține persoane dau atenție acestui aspect. Mulți dintre noi suntem în grabă dimineața, așa că apelăm la alimente, rapide, eventual cumpărate din drumul nostru spre muncă.

În cazul în care nu știai, masa de dimineață îți dă energie pentru întreaga zi, iar primul meniu al zilei trebuie să fie bogat în fibre, proteine și grăsimi sănătoase care să îți dea aportul de enrgie de care ai nevoie, așa că mare atenție cum îți alegi prima masă!

Unele dintre cele mai periculoase alimente consumate pe stomacul gol sunt produsele de patiserie. Într-adevăr, este foarte ușor să te oprești la magazinul de lângă colț și să iei o plăcintă, însă ce înseamnă acest lucru pentru organismul tău?

Drojdia pe care aceste produse o conțin poate irita stomacul, iar în timp poate duce la probleme digestive destul de grave. Pentru a evita astfel de probleme, încearcă să consumi aceste produse, doar după ce ai luat deja micul dejun.

Nu mai consuma dulciuri dimineața 

Dulciurile sunt un alt pericol pentru organismul tău dacă sunt consumate pe stomacul gol. Acest lucru  se datorează conținutului mare de zahăr. Deși în general acesta se digeră ușor, atunci când este consumat pe stomacul gol, corpul nu are puterea de a secreta suficientă insulină pentru a-și menține nivelul normal de sânge.

Cu alte cuvinte, persoanele care obișnuiesc să consume dulciuri la micul dejun pot ajunge în câțiva ani să sufere de boli oculare, sau chiar diabet, așa că mare atenție la ce consumați în prima masă a zilei.

Multă lume alege să consume pe stomacul gol un suc de portocale, sau chiar o salată, însă acest lucru nu este tocmai benefic pentru organism. Acidul tanic prezent în citrice crește aciditatea stomacală și poate duce la afecțiuni grastice destul de grave.

Astfel, dacă suferi  de gastrită sau ulcer, elimină imediat aceste alimente din micul tău dejun. Problemele se pot agrava fără să îți dai seama. Acest lucru este valabil și în cazul persoanelor care nu suferă de aceste afecțiuni, totul se întâmplă în timp.