Nu mai consuma aceste alimente la micul dejun! Sunt un pericol pentru sănătatea ta. Toți facem această greșeală

de:
09 oct. 2020
Nu mai consuma aceste alimente la micul dejun! Sunt un pericol pentru sănătatea ta. Toți facem această greșeală

Toți ne dorim o siluetă perfectă și un stil de viață echilibrat, însă pentru acest lucru trebuie să știm cum să consumăm corect o serie de alimente. În cazul în care nu știai, există alimente periculoase pentru organismul tău, care nu trebuie să facă parte din micul tău dejun.

Deși pare greu de crezut, iaurtul, unul dintre alimentele preferate ale românilor dimineața, este extrem de periculos atunci când este consumat pe stomacul gol. Într-adevăr, el are bacterii lactice și are nenumărate beneficii pentru organismul tău, însă cel mai indicat este să alegi un alt moment al zilei în care să îl consumi.

Din păcate, potrivit specialiștilor, în cazul în care e consumat la prima masă a zilei, el își va pierde toate proprietățile, sucurile gastrice distrugând acidul lactic din iaurt.

Roșiile nu trebuie nici ele să fie pe masă la micul dejun. Deși sunt extrem de sănătoase și bogate în nutrienți, ele conțin și acid tanic, o substanță ce crește aciditatea din stomac și poate  cauza serioase probleme gastrice.

Asfel, în cazul persoanelor care suferă de ulcer sau se confruntă cu probleme de reflux esofagian, roșiile trebuie să dispară instant din prima masă a zilei.

Dulciurile pot fi extrem de toxice

Sunt delicioase, se digeră ușor, însă sunt un pericol dacă sunt consumate pe stomacul dejun. În cazul în are nu știai, consum dulciurilor dimineața poate avea un adevărat efect toxic. Acest lucru este valabil și în cazul cerealelor de dimineață sau a croissantelor, pe care cei mai mulți părinți le oferă copiilor.

Energizarea rapidă are și niște costuri, deoarece, atunci când zahărul ajunge în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a menține un nivel normal în sânge.

Astfel, consumul frecvent de produse ce conțin zahăr la micul dejun poate cauza diabet, dar și alte probleme asociate acestei boli, așa că mare atenție.