Nu mai consuma aceste fructe si legume ! Sunt toxice. Cum iti dai seama! Nutriționistul Luiza Pîrvu avertizează

fructe

Atunci când mergem la cumpărături avem impresia că toate fructele și legumele care arată bine sunt proaspete și sunt algerea corectă pentru o alimentație corectă, însă nutriționștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest aspect.

Nutriționistul Luiza Pîrvu susține că există alimente în comerț care ne pot cauza probleme grave de sănătate. Chiar dacă arată bine, este posibil ca acestea să fie bogate în pesticide, iar acest lucru ar putea fi dezastruos pentru organismul nostru.

Pentru a evita astfel de situații, nutriționistul ne recomandă să alegem produsele bio, iar acest lucru îl observăm pe baza etichetei.

”Dacă pe etichetă scrie 100% organic, evident ca aceste ingrediente sunt organice. Dacă scrie organic și atât înseamnă că peste 95% din ingrediente sunt organice sau bio sau ecologice. Eticheta pe care scrie ‘cu ingrediente organice’ înseamnă că peste 70% din ingrediente provin din culturi organice” a spus nutriționistul Luiza Pîrvu, la Antena 3.

Gustul este total diferit

De asemenea, un alt factor de care trebuie să ținem cont atunci când achiziționăm un aliment natural este gustul. O legumă sau un fruct stropit va avea un gust mult mai diferit față de cele organice.

În același timp pesticidele pot genera o serie de efecte negative de-a lungul timpului. Efectele depind de doza la care suntem expuși și de modul în care pesticidele au ajuns în corpul nostru, a spus Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice.

Legat de simptomele pe care le putem avea, acestea pot fi ușoare, de la dureri de cap, amețeală sau greață. Dar pe termen lung și mai ales în doze mari, când e vorba de pesticide cu potențial toxic ridicat, putem vorbi de perturbarea imunității, perturbarea fertilității și nu în ultimul rând de efecte pro-cancerigene.

Nu mai consuma aceste alimente

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, cele mai tratate alimente cu pesticide sunt merele, nectarinele și căpșunile, iar în materie de legume – spanacul, broccoli și roșiile.

Pentru a elimina pesticidele de pe aceste alimente, cercetătorii americani au demonstrat că o simplă clătire cu apă reduce nivelul de pesticide la 9 din 12 produse alimentare testate, însă acest lucru nu este neapărat suficient.

O altă metodă ingenioasă pentru a scăpa de pesticide este spălarea acestor alimente cu o soluție diluată de oțet și sare, însă acestea vor schimba gustul fructelor și legumelor.

Revista Presei