Nu mai cumpărați acest tip de usturoi din magazine! Este toxic! Provine din China și este albit cu clor! Cum îl recunoașteți

23 ian. 2021
Nu mai cumpărați acest tip de usturoi din magazine! Este toxic! Provine din China și este albit cu clor! Cum îl recunoașteți
Peste 80% din usturoiul din magazine provine din China. Foto: Matthew Pilachowski on Unsplash

Despre usturoi se spune că este un adevărat remediu pentru sănătate, însă nu și atunci când provine din China și este plin de pesticide. Mirosul acestuia este schimbat, față de cel natural și cel mai grav, are efecte devastatoare pentru organism. Tocmai de aceea este bine să-l evitați. 

Nu puține sunt magazinele din România care importa usturoi din China și asta pentru că este mai ieftin. Însă prețul mai mic se va reflecta mai târziu într-o sănătate șubrezită. Potrivit jurnaliștilor nemți de la derspiegel.de, peste 80% din cantitatea de usturoi din magazine provine din China.

Chinezii dau usturoiul cu clor și folosesc substanțe cu hormoni

Aceștia susțin că fermierii chinezi stropesc frecvent recoltele cu substanţe care sunt interzise în alte ţări. Mai mult decât atât, pământul în care acesta se dezvoltă conţine metale grele precum arsenic şi cadmiu.

Imediat după ce îl recoltează, chinezii dau usturoiul cu clor pentru ca acesta să devină mai alb și mai atrăgător pentru clienți. Iar procesul nu se oprește aici. Pentru a nu încolți și pentru a îndepărta insectele, fermierii chinezi utilizează inhibitori de creştere care au la bază hormoni sau diverse substanţe chimice, care au un impact negativ pentru organism odată ce acestea ajung în sânge.

Cum recunoașteți usturoiul toxic made in China

După toate acestea, usturoiul este gata de export și poate ajunge chiar și într-o lună la destinație. În toată această perioadă este depozitat pe vapor.

Pentru că există reguli cu privire la chimicale în numeroase țări, chinezii elimină rădăcinile usturoiului, pentru a îndepărta orice urmă de pământ infestat, mai scriu jurnaliștii nemți.

Pentru a recunoaște în magazin dacă usturoiul pe care doriți să-l cumpărați este din China sau nu, verificați dacă mai are acele așa zise „mustăţi”. Dacă acestea nu există, atunci este plin de toxine. O simplă analiză toxicologică ar demonstra cu ușurință cele expuse de jurnaliștii nemți.