Superalimentul cu cele mai multe substanțe nutritive din lume! Previne foarte multe boli și prelungește viața. Chinezii îl folosesc din antichitate! Se găsește și în România

21 nov. 2020
Superalimentul cu cele mai multe substanțe nutritive din lume! Previne foarte multe boli și prelungește viața. Chinezii îl folosesc din antichitate! Se găsește și în România
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Este uimitor ce poate face un superaliment cu sănătatea omului. Cu toate că românii nu cunosc de el, oamenii din multe țări îl consumă foarte des și face parte din alimentația lor. Este important să știm că meiul este numit ”regele cerealelor”, pentru că este bogat în diferite substanțe nutritive, care ajută corpul uman să lupte cu o mulțime de boli.

Prin urmare, chinezii îl consumă încă din antichitate și se pot lăuda cu o viață lungă și sănătoasă. Din acest motiv, și noi ar trebuie să preluăm aceste cereale, întrucât conține fosfor, complexul B, acid salicilic, lipide, magneziu, potasiu, vitamina A și aminoacizi. Este potrivit pentru oamenii care au boala celiaca, pentru că nu conține gluten.

Părerea specialiștilor despre mei

Medicul nutriționist american, Paavo Airola, explică foarte mult despre proprietățile medicale pe care le are meiul. Menționează că este plin de proteine și are un conținut mic de amidon. De asemenea, nu provoacă gaze și chiar sunt utile în perioada postului.

„Cereala cu cele mai multe substanțe nutritive din lume. Meiul este un aliment minunat și complet, bogat în proteine și cu un conținut scăzut de amidon, ușor de digerat și care nu provoacă niciodată gaze sau fermentări în stomac.”

Meiul este considerat cereala numărul unu în Europa și se folosește ca superaliment în multe mâncăruri. Toate efectele lui sunt uimitoare, fiindcă conține silicon, o substanță care rezolvă multe probleme ale dinților, a pielii, a unghiilor și oferă un aspect mai frumos a părului.

Un al doctor, Eugen Giurgiu explică despre mei că este un agent de refacere intelectuală atunci când omul este obosit. Este recomandat cu ușurință femeilor gravide și persoanelor cardiace. Mai mult, este un aliment complet, care neapărat trebuie inclus în alimentația oamenilor.

”Meiul este indicat astenicilor și persoanelor care sunt în convalescență, fiind un minunat agent de refacere și în caz de oboseală intelectuală. Acest aliment complet, ar trebui inclus în hrana omului modern. Recomand dieta cu mei și femeilor gravide, dar și cardiacilor.”