Nu mai reîncălzi orezul, decât în acest mod! Iată ce se poate întâmpla dacă nu respecți indicațiile

orez

Mai ales în perioada pandemiei, orezul a fost unul dintre preparatele de bază ale românilor, fie gătit ca pilaf, cu lapte sau simplu, în combinație cu diverse sosuri. Totuși când vine vorba de reîncălzirea lui, specialiștii atrag atenție că nu este tocmai corect să faci asta. Preferabil ar fi să cam gătești cât mănânci.

Bacteriile sunt principalul motiv pentru care nu trebuie să încălzeşti mâncărurile de mai multe ori. Potrivit Agenţiei pentru Standarde Alimentare cel mai sigur este să încălzeşti un preparat doar o singură dată.

Dar cum acest lucru nu prea se întâmplă, trebuie să respectați câteva reguli. În primul rând, nu băgați la cuptorul cu microunde, niciodată prezul negătit. Potrivit Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie acesta poate crea probleme de sănătate. Orezul poate avea anumiţi spori şi bacterii care nu vor fi ucişi de căldura din cuptor.

Cum încălzim corect orezul?

Sau pe aragaz, cel mai sănătos sau în cuptorul cu microunde.

Când alegem variante pe aragaz, luăm orezul, îl punem într-o cratiță adâncă și adăugăm puțină apă. Se tine la foc mediu pana incepe sa sfaraie. Se amesteca usor aproximativ 1 minut. Apoi se opreste focul, se pune capac si se lasa 5 minute, pana capata un aspect aerat, pufos.

Cand alegem varianta cuptorului cu microunde, puneți orezul într-un vas, adaugați puțină apă, apoi acoperiți vasul cu folie alimentară, având grijă să nu atingă orezul. Dupa 3 minute, îl scoateți și îl aerați cu o furculiță.

Citește și:

Revista Presei