Nu primiți și nu oferiți aceste cadouri! Maestrul Mihai Voropchievici a făcut publică lista cadourilor interzise. Aduc ghinion și probleme pentru toată viața

24 feb. 2021
Nu primiți și nu oferiți aceste cadouri! Maestrul Mihai Voropchievici a făcut publică lista cadourilor interzise. Aduc ghinion și probleme pentru toată viața
Mihai Voropchievici este cel mai renumit numerolog din România

Nimic nu este mai frumos decât să dăruiești, dar și să primești. Însă mare atenție la cadouri. Fie că acestea sunt oferite din suflet sau primite cu mult drag, ele pot veni cu ghinion și probleme, de aceea este bine să le evitați. Maestru Mihai Voropchievici a vorbit în una din emisiunile sale de la Antena 3 despre acest subiect.

Renumitul numerolg avertizează că nu este deloc bine să dai cadou cuiva un ceas întrcât are conotații negative. În China, un astfel de dar ar putea fi considerat chiar o insultă. Deși la noi nu există această superstiție, este bine să aveți grijă ce oferiți celor dragi. De exemplu, tinerilor căsătoriți nu este deloc în regulă să le dați în dar ceva ascuțit.

Cadoul care nu trebuie niciodată oferit tinerilor

„Să luăm de exemplu ceva ce purtăm uzual: un ceas. În China există o superstiţie. Se spune să nu oferi un ceas unui prieten, cuiva apropiat, deoarece ceasul măsoară timpul şi asta e un fel de a-i trezi persoanei respective că mai are puţin de trăit.

La noi nu prea există superstiţia asta cu ceasul, însă există o superstiţie înrădăcinată la noi: să nu oferi tinerilor căsătoriţi sau dacă mergi în vizită într-o casă nouă un cuţit, ori obiecte ascuţite, înţepătoare, pentru că tai relaţia între tine şi persoana respectivă”, a spus Mihai Voropchievici.

Acesta a oferit și o soluție pentru cei mai superstițioși dintre noi. Cum facem să atenuăm impactul negativ al unui cadou? Ei bine, se pare că portofoleul este soluția.

„Pentru orice obiect, dacă sunteţi superstiţioşi şi aveţi senzaţia că omul ăla are ceva cu voi, faceţi în felul următor: fuga la portofel, luaţi o sumă mică de bani, simbolic, şi plătiţi-l. E ca şi cum acel cadou l-aţi cumpărat. Asta e metoda de anihilare a ghinionului, a subliniat renumitul numerolog.

Miahi Voropchievici a trecut în revistă mai multe cadouri pe care este bine să nu le oferiți, dar nici să le primiți. Lista lor este una destul de amplă, iar dacă sunteți chiar și puțin superstițioși este bine să-l ascultați pe maestru.

Lista cadourilor interzise

„Altă poveste este să nu îţi ia soţia sau cineva apropiat ciorapi. Asta înseamnă că vei pleca de acasă. Superstiţia mai spune că dăruindu-şi ciorapi te scoate din jurisdicţia ei. Adică nu o să mai poţi să fii controlat.

Să nu dai o batistă cuiva drag pentru că batista se dăruieşte la mort. Se dă o batistă cu un bănuţ în ea ca să aibă decedatul pe lumea cealaltă să plătească trecerea. Ortul popii.

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici se completează perfect la Adevăruri Ascunse

Ajungem la ceva ce nu chiar nu înţeleg. Minţile bolnave născocesc tot felul de superstiţii. Se spune să nu dăruieşti o carte rudelor. Se zice că prevesteşte o ceartă. Dar este privită sub alt strat ca superstiţie. Se spune că undeva îl faci pe ăla neşcolit, nepregătit, care nu citeşte.

Se spune că nici la cupluri să nu dăruieşti o carte pentru că atâtea file cât are cartea, atâtea certuri vor avea ei pe parcursul relaţiei lor.

Să nu dăruieşti o oglindă că aduce neplăceri în casă nouă. Oglinda este puntea între două lumi, cea văzută şi cea nevăzută. Şi senzaţia este, la cei mai superstiţioşi, că oglinda poate să fie cu ceva trimiteri, cu făcături, şi atât timp cât primeşti oglinda îţi va urmări viaţa.

Cât despre veselă, nu trebuie să fie dăruită ciobită sau spartă. Este recomandat, chiar dacă aţi cumpărat din magazin, să desfaceţi cutia, să verificaţi. Dacă s-a ciobit, fie că e pahar sau farfurie, aduce ghinion în casă şi ştirbeşte căsnicia sau armonia din casă.

De ce nu este bine să oferim cadou figurine cu păsări

Un alt cadou de evitat este reprezentat de figurinele cu păsări. De ce? Pasărea se zbate, e neliniştită, e agitată.

O poşetă, o geantă de voiaj sau un portofel, aceste obiecte nu trebuiesc dăruite fără să pui un ban în ele. Nu le dăruiţi fără bani.

O plantă sau un animal se spune că sunt cadouri vii şi trebuie să plăteşti pentru ele. Dacă dăruim flori în ghiveci, întotdeauna trebuie să punem un ban în pământul în care este floarea.

Bijuterii din chihlimbar. Chihlimbarul este cea mai puternică răşină de protecţie împotriva vrăjilor, ochilor care deoache, a răutăţilor şi a necazurilor. Este super-bună.

Lădiţe, cufere, cutii de bijuterii – se spune că te va face să îţi ascunzi gândurile faţă de persoana care ţi-a dăruit-o. O să fie o persoană ascunsă, tainică, mincinoasă.

Pieptene. Se spune că dacă dăruieşti un pieptăn unei persoane, îi vei ghici gândurile.

Lănţişor. Lănţişorul dacă l-ai primit dăruit şi s-a rupt înseamnă că relaţiile dintre cei doi oameni se vor rupe”, a spus Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.