Nu vor să crească pensiile! Totul a fost o minciună: Nu vor fi bani pentru pensionari

pensionari

Anunț major pentru pensionari. Victor Ponta vine cu vești proaste. Potrivit președintelui Pro România, pensiile românilor nu vor fi majorate în această toamnă, iar ultimele anunțuri făcute de Guvern sunt o minciună. 

Invitat în emisiunea ”Punctul Culminant”, Victor Ponta susține că Violeta Alexandru doar a fost pusă de Guvern să spună că există bani pentru majorarea pensiilor, însă acest lucru nu este deloc adevărat.

„E o victimă, sincer, a domnului Orban. Cred că a zis de vreo 10 ori că sunt banii de pensii puşi în buget. Nu o să se dea. Nu doar orice pensionar, şi eu o să o ţin minte că a minţit-o pe mama, că i-a zis că îi dă bani”, a declarat Victor Ponta.

Situația devine contradictorie, având în vedere ultimele precizări ale ministrului Muncii cu privire la majorarea pensiilor. Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor fi mărite din luna septembrie, însă nu cu 40 la sută, aşa cum prevede legea adoptată de PSD în Parlament.

Procentul nu e stabilit încă

Legat de procentul de mărire al pensiilor, ministrul Muncii a explicat că Guvernul urmează să stabilească, în baza baza unor analize privind încasările la buget.

„Acest Guvernul este responsabil. Va fi o creştere a pensiilor. Va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul de procentul de 40 la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Dincolo de orice populism, suntem nişte oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget.

Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din răutate sau rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor. Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului”, declara Violeta Alexandru la TVR.

Revista Presei