O altoia de nu se vedea! Detalii incredibile despre Elena și Nicolae Ceaușescu

Nicolae Elena Ceausescu

La 30 de ani de la Revoluție, românii încă mai sunt fascinați de viața lui Nicolae Ceaușescu, mai ales în condițiile în care înainte de 1989 nu se putea afla nimic despre cum trăiește cuplul prezidențial. Acum, tot mai mulți apropiați ai lui Ceaușescu au început să vorbească. 

„În tinerețe, Leana nu crâcnea în fața lui Ceaușescu. O altoia de nu se vedea. Nu-i adevărat că-l domina. Mă dădeam așa într-o parte, să nu asist la scenele penibile,” a declarat Nicolae Pleșiță, fost prim-adjunct al ministrului de Interne.

Mai târziu, lucrurile s-au schimbat. Astfel că fostul dictator a început să fie dominat de Elena Ceaușescu.

„Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. […] Mai târziu, mi-am dat seama că acestă femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale,” spunea Ion Gheorghe Maurer, fost prim-ministru al României.

Elena l-a înșelat pe Ceaușescu

Elena Ceaușescu a fost și protagonista mai multor povești de dragoste, conform unor documente și mărturii ale celor care se aflau în anturajul familiei.

Doctorul acestora, un comandant de securitate, dar chiar și fratele dictatorului, Marin Ceaușescu, se pare că ar fi avut relații amoroase cu Elena Ceaușescu.

Revista Presei