Orașul unde se vând case la 1 euro. De ce a luat primarul localității această decizie

02 feb. 2021
Orașul unde se vând case la 1 euro. De ce a luat primarul localității această decizie
Case în Puglia. Sursa foto: Veronica Reverse on Unsplash

Vești bune pentru cei care își doresc o nouă casă. Acum au șansă să o cumpere cu doar 1 euro, însă desigur trebuie luat în calcul că noua proprietate va fi o ruină și va trebuie reconstruită. Primarul orașului italian Biccari, situat în regiunea Puglia a luat această decizie, care i-a bucurat pe mulți.

Există, însă și locuințe noi, care arată foarte bine la prețuri convenabile. Prețurile încep de la 7.500 de euro și pot ajunge până la 13.000 de euro, în funcție de dotările pe care le are.

De ce se vând în Baccari case la 1 euro?

Primarul Gianfilippo Mignogna a luat această hotărâre pentru a-și salva orașul. Acesta spune că mulți dintre locuitorii de aici au plecat spre alte orașe mari din Italia sau chiar în Statele Unite ale Americii.

„Suntem abia 2.000 de rezidenţi”, a declarat primarul pentru CNN. „Depopularea este o rană deschisă, un fenomen constant. Localnicii continuă să plece şi, deşi majoritatea se întorceau în timpul verii, acum nu mai fac acest lucru. Multe case locuibile sunt goale şi cad în uitare”, a completat acesta.

Cum se poate intra în posesia locuințelor la 1 euro?

Primarul italian a explicat că în prezent el depune mari eforturi pentru a recupera clădirile abandonate de foștii locuitori.

„Într-o zi rătăceam prin centrul vechi şi mi-a dat seama cât de multe căsuţe drăguţe, într-o formă perfectă, au fost închise de ani de zile, ascunse pe alei tăcute, cu anunţuri „de închiriat sau de vânzare” pe care nimeni nu le vede. Am crezut că cel mai bun mod era să îi implic pe acei proprietari care nu mai sunt interesaţi să vândă imediat”.

Există aproximativ o duzină de case la 1 euro şi 20 de case superioare disponibile, dar potenţial este de peste 100 de clădiri goale care au nevoie de noi ocupanţi.

Cei care se mulţumesc cu o locuinţă dărăpănată de 1 euro trebuie să depună o garanţie de 3.000 de euro care va fi returnată după finalizarea lucrărilor, în termen de trei ani. Dar, spre deosebire de alte oraşe italiene care au lansat scheme similare, termenul de finalizare va fi prelungit dacă lucrările sunt în plină desfăşurare şi există un motiv întemeiat pentru întârziere”, a explicat Gianfilippo Mignogna .