Orban spune adevărul despre pensiile românilor! Câți bani vor primi anul acesta

Orban spune adevărul despre pensiile românilor. Premierul a vorbit, astăzi, despre majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Într-un interviu, acesta a declarat că nu este sigur că le ma majora.

Premierum a recunoscut că majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020 este departe de a fi o certitudine. Mai mult, acesta spune că banii pentru aceste creșteri sunt deja în buget, dar totul depinde de cum evoluează economia.

Măsură de austeritate

”Nu e 100% ( că vor crește pensiile de la 1 septembrie n.r.) Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie, un salariu, astea sunt chetluieli obligatorii. După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii.

De regulă, creșterile trebuie să fie legate de indicatorii economici. PSD a făcut varză sistemul de pensii”, a declarat Ludovic Orban pentru hotnwes.ro.

Se interzice cumulul pensiei cu salariul?

”Legea de corectare a Ordonanței 114 a avut foarte multe elemente care au pus bazele Legii Bugetului de stat și Legii Bugetului asigurărilor sociale.

Și atunci, ei ne-au atacat la CCR Legea de corectare a OUG 114 și nu puteam executa bugetul, care intra în vigoare la 6 ianuarie, fără să avem reglementările care puneau bazele bugetului.

De exemplu, interzicerea detașărilor din privat, cumulul pensiilor cu salariul, care a fost atacată pe fond în Legea de corectare a OUG 114.

De aia nu se regăsește în lege, pentru că nu ne-am permis să introducem în Ordonanță de Urgență un text care este supus controlului constituțional, ar fi fost o sfidare asupra Curții Constituționale și chiar o chestiune care nu poate fi acceptată în cadrul normelor democratice”, a declarat Ludovic Orban, conform sursei citate.

Loading...

Revista Presei