Patronul farmaciilor Sensiblu, Dr. Max și al caselor de pariuri Fortuna a fost arestat. Ar fi ucis un jurnalist celebru

02 dec. 2020
Patronul farmaciilor Sensiblu, Dr. Max și al caselor de pariuri Fortuna a fost arestat. Ar fi ucis un jurnalist celebru

Patronul Sensiblu, un lanț de farmacii extrem de cunoscut din România, precum și al caselor de pariuri Fortuna, a fost arestat de către forțele de ordine.

Arestarea sa pare să aibă legătură și cu ancheta privind asasinarea jurnalistului Ján Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și a logodnicei acestuia în februarie 2018, deși oficial acuzațiile oficiale ar fi altele. Presa slovacă insistă, însă pe varianta jurnalistului ucis în mod înfiorător.

Miliardarul slovac Jaroslav Haščák, cofondator al fondului de investiții Penta Investments, a fost arestat sub acuzații de corupție și spălare de bani, conform VoceaBanilor.ro.

În România, Penta Investments deține casele de pariuri Fortuna și grupul ADPharma, cel mai mare grup pharma din România, care controlează farmaciile Sensiblu și Dr. Max.

Marți, 1 decembrie, forțele de ordine au luat cu asalt sediul Penta Investment din Bratislava.

Iar dacă poliția s-a ferit să facă declarații surprinzătoare, avocații Penta Investment susțin că acuzațiile sunt complet nefondate.

„Considerăm că acțiunea poliției la sediul firmei noastre, împreună cu acuzarea coproprietarului Penta, Jaroslav Haščák este neîntemeiată și nepotrivită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penta, Martin Danko.

Jaroslav Haščák, mai multe probleme cu legea

Acesta nu este primul dosar în care miliardarul slovac este anchetat.  Haščák a mai fost de curând chemat la poliție pentru a fi interogat în megadosarul „Gorilla”, privind tranzacții ilegale suspecte.

Dosarul a plecat de la valul de reacții ale societății civile din Slovacia cu privire la asasinarea jurnalistului de investigație Jan Kuciak de acum doi ani. În urma investigațiilor, au fost găsite dovezi de implicare a guvernului anterior în activități de corupție și spălare de bani.