Pensiile pentru acești români pot crește cu 50%. Adevărul a ieșit la iveală. Trăim în minciună

lei-ron-bani

Dacă până în prezent Guvernul a susținut ideea că nu este posibilă o mărire a pensiilor cu 40%, un jurnalist dă totul peste cap. Potrivit acestuia, pensiile se pot mări cu până la 50% pentru anumiți pensionari. 

Jurnalistul Radu Soviani precizează că ultimele declarații făcute de Guvern sunt parțial adevărate. Într-adevăr, nu toate pensiile pot fi majorate cu 40%, însă în cazul pensionarilor care se încadrează în suma de 1000-1500 de lei lunar, există resurse financiare pentru o majorare de până la 50%.

”Dacă mă întrebați pe mine există un anumit spațiu destul de mare pentru majorarea pensiilor, nu cu 40% și nu pentru toată lumea. Asta să ne fie foarte clar. (…) Pensiile de 1.000 – 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%.

Este vorba despre spațiul bugetar în ceea ce înseamnă cheltuielile cu dobânzile, pentru că Banca Națională și Mugur Isărescu țin dobânzile sus afectează triplu economia României ”, a declarat Soviani, la Antena 3. 

Trăim în minciună?

Jurnalistul mai precizează legea de rectificare bugetară este una ”mincinoasă”, având în vedere faptul că PIB-ul anului 2020 urma să crească considerabil față de anul precedent.

”S-a făcut o lege de rectificare bugetară mincinoasă, pentru că legea de rectificare bugetară spune că PIB-ul anului 2020 va crește cu 22 de miliarde de lei față de anul trecut, corespunzător unei scăderi economice de doar -1,9%, supraestimată de 4 ori căderea economică față de majoritatea prognozelor care merg la 8%.

Evident că proiectul de buget devenit lege este maculatură. Plâng copacii după lemnul care a fost tăiat, pentru a face acel proiect de buget. Cu un astfel de proiect mincinos evident nu sunt resurse pentru nimic, decât prin datorii”, mai spune Soviani.

Revista Presei