Pericolul ascuns din dulciurile fără zahăr. Cum ajung să fie toxice

de:
06 iul. 2021
Pericolul ascuns din dulciurile fără zahăr. Cum ajung să fie toxice

Cei care suferă de diabet sau care vor să slăbească trebuie să evite zahărul, așa că în comerț au apărut o multitudine de produse care nu conțin zahăr, însă specialiștii susțin că sunt mai periculoase decât cele normale.

Eliminarea zahărului este un pas important într-o dietă și într-un stil de viață sănătos, însă să nu uităm că așa numitele alimente ”fără zahăr” pot conține substanțe mai periculoase decât zahărul în sine.

Cât de periculosae sunt dulciurile fără zahăr

Nutriționistul Corina Zugravu mărturisește că înainte de a cumpăra un produs care nu conține zahăr, este bine să citim foarte bine eticheta. Acesta poate conține îndulcitori artificiali, sau naturali, însă depinde de produs.

Mai mult de atât, deși acești îndulcitori sunt aprobați în Europa, este indicat ca astfel de dulciuri să fie consumate cu moderație.

Pe lângă asta, există produse care în loc de zahăr sunt bogate în grăsimi, care nu sunt deloc sănătoase, însă au menirea de a modifica gustul produsului mai spune nutriționistul, care ne recomandă să ne uităm în primul rând pe etichetă.

”Apoi, mai există produsele fără zahăr care, pentru a avea un oarecare gust, sunt încărcate cu grăsimi de diverse tipuri care nu sunt absolut deloc sănătoase. Și eviți zahărul, în schimb dai peste un produs caloric care mai are, poate, și alte ingrediente care nu sunt deloc sănătoase”, a declarat nutriționistul Corina Zugravu la Antena 3.

Dulciurile fără zahăr îngrașă

Întrebarea pe care multă lume o are este dacă într-adevăr, dulciurile care nu conțin zahăr îngrașă, însă nutriționistul demontează toate miturile. Corina Zugravu susține că deși nu au zahăr, conțin îndulcitori, iar valoarea calorică ar putea fi una asemănătoare ca în cazul produselor care conțin zahăr sau chiar mai mare.

Nutriționistul dă ca exemplu siropul de glucoză sau siropurile naturale, bogate în calorii, fructoză și glucoză și care sunt deloc sănătoase, dar sunt prezente în majoritatea dulciurilor din comerț.

”Zahărul este înlocuit cu altceva cu calorii foarte multe și acestea îngrașă chiar mai mult decât produsele care ar fi avut zahăr. Plus că se mai ascunde în denumirea ”fără zahăr”, în produse în care este introdus altceva, care nu este zahăr.

De exemplu, sirop de glucoză, sau sunt siropuri naturale care au și acelea foarte multe calorii, sunt bogate în glucoză și fructoză, care nu sunt deloc sănătoase”, mai spune nutriționistul.