Planta care tratează oboseala cronică. Specialiștii de la NASA o folosesc în misiunile lor

de: Ana Toma
07 mai 2021
Planta care tratează oboseala cronică. Specialiștii de la NASA o folosesc în misiunile lor
spirulina

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre spirulină. Este o microalgă verde spre albastru care crește în lacuri de apă dulce, izvoare naturale, dar și în zonele tropicale.

Datorită beneficiilor sale uimitoare asupra organismului, cei de la NASA o folosesc constant ca supliment alimnetar, în cazul astronauților plecați în misiuni spațiale și e de înțeles având în vedere proprietățile pe care le deține.

Beneficiile spirulinei

Studiile au demonstrat proprietățile imunomodulatoare ale sprilunei. Ea inhibă eliberarea histaminelor, având un rol protector în cazul rinitei alergice. Mai mult de atât, spirulina atenuează toate simptomele acestei afecțiuni precum mâncărimea, congestia nazală sau cursul nasului.

Spirulina are și beneficii antivirale. Un studiu realizzat în vitro a demonstrat că calciumul spirulan, un compnent al spiruline, inhibă virușii precum herpesul, sau cytomegalovirusul.

Ea este benefică și pentru scăderea colesterolului și a diabetului. În urma unui studiu realizat pe oameni, s-a observat o scădere semnificativă a colesterolului rău, după opt săptămâni de consum de spirulină.

Spirulina tratează oboseala cronică

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra inimii, spirulina este deseori prezentată ca fiind alimentul cu nutrienți excepționali care oferă organismului toată energia de care are nevoie.

Anumite componente pe care le deține ajută la eliberarea rapidă de energie, crescând totodată, numărul latobacililor sănătoşi din intestine, ajutând astfel la producerea vitaminei B6 care, de asemenea, creşte nivelul de energie.

Spirlunia poate fi consumată atât sub formă de pastile, cât și sub formă de praf, iar cea mai indicată alegere este cea naturală, adică praful. Chiar dacă are un gust pământos, combinată cu mai multe fructe și legume, într-un smoothie, poate fi o alegere delicioasă.