Prețuri enorme la Catena! Cât costă Nurofen, comparativ cu alte farmacii. Unde se găsesc cele mai ieftine medicamente

19 apr. 2021
Prețuri enorme la Catena! Cât costă Nurofen, comparativ cu alte farmacii. Unde se găsesc cele mai ieftine medicamente

„Dacă toţi banii mei ar fi 20 de dolari, de 2 dolari aş cumpăra creioane şi de 18 dolari aş face publicitate la ele”, spunea celebrul milionar Henry Ford. Și probabil pe acest principiu s-a bazat și Anca Vlad atunci când a fondat farmaciile Catena. Astăzi aceasta este cea mai bogată femeie din România, iar ascensiunea ei continuă.

Fără doar și poate Catena reprezintă cel mai promovat brand de farmacii din țara noastră, iar costurile de publicitate se reflectă masiv și în prețurile medicamentelor. Printr-un marketing inteligent și agresiv, Catena a reușit să-și fidelizeze un număr mare de clienți, prin intermediul cardurilor de fidelitate, dar și a iluziei prețurilor mici.

Cât costă un Nurofen la Catena, comparativ cu alte farmacii

În realitate, însă lucrurile nu stau deloc așa. Acest articol nu este unul de promovare a cuiva sau de a face anti-campanie altcuiva, însă consider că cititorii mei trebuie să fie informați și să nu-și strice zen-ul așa cum mi s-a întâmplat mie astăzi.

De dimineață am mers la farmacie pentru a-mi cumpăra Nurofen și altele și ca niciodată m-am uitat pe bon să văd exact cât am plătit pentru fiecare medicament.

Și am ajuns la Nurofen Express Forte 400 mg, unde am fost șocată de preț. Pentru 20 de pastile am plătit 43,90 lei. Mi s-a părut enorm, așa că am vrut să verific cât costă și la alte farmacii. Lângă Catena era Maxi Farma, unde același medicament costa 33 de lei.

La Farmacia Tei, același produs are un preț de 29 de lei. De altfel, aici se și găsesc cele mai ieftine medicamente, însă cum cozile sunt imense de fiecare dată, nu toată lumea are timpul necesar pentru a aștepta o oră până ajunge la casă.

Asistentele de farmacie înceracă să-ți vândă produse mai scumpe și mai proaste

Un alt aspect enervat pe care vreau să-l menționez în cazul farmaciilor Catena și nu doar Catena este faptul că doamnele și domnișoarele care vând medicamente și care în 90% din cazuri nu au pregătire medicală, insistă să-ți bage pe gât un alt medicament decât cel prescris de medic. Unul mai scump sau mai prost în special.

Această strategie este tot una de marketing, iar angajații sunt învățați să le sugereze clienților anumite produse, pe care farmacia trebuie să le vândă cât mai repede pentru a primi bonusuri de la producători.

Mai exact, dacă mergi la farmacie și vrei Claritine de exemplu, un medicament anti-histaminic clasic, de cele mai multe ori, cea care vinde îți va recomanda un alt produs „mai ieftin” sau „mai bun”. În realitate asta înseamnă „mai prost” sau „mai scump”.

Farmaciile care au cele mai mici prețuri astăzi

Așadar sfatul meu este să respectați indicațiile medicului, să nu mai luați înlocuitoare pentru medicamentele prescrise și când aveți probleme de sănătate, mergeți la doctor, nu direct la farmacie. Și mai ales, nu vă mai puneți diagnostice singuri de pe internet pentru că medicamentele nu sunt bomboane. Nu mai tratați simptome, ci cauze!

Cât despre farmacii, căutați prețul mai mic. Momentan, Maxi Farma și Farmacia Tei au cele mai bune oferte. Cât despre Catena, au o strategie câștigătoare prin marketing, nu și prin prețuri, care variază enorm în funcție de zile.

Sensiblue și Help Net sunt de asemenea două branduri care vând extrem de scump. Probabil nu ar fi rău dacă s-ar impune niște limite în ceea ce privește dezmățul farmaciilor, care schimbă prețurile peste noapte. Uneori de la o zi la alta, un medicament ajunge să coste dublu.