Rareș Bogdan a spus adevărul: Cu cât vor crește pensiile românilor până la urmă? Cresc taxele din acest motiv. Detalii de ultimă oră

de: Ana Toma
30 sept. 2020
Rareș Bogdan a spus adevărul: Cu cât vor crește pensiile românilor până la urmă? Cresc taxele din acest motiv. Detalii de ultimă oră

Rareș Bogdan lămurește situația pensiilor din România. Europarlamentarul a anunțat cu cât vor crește, de fapt, pensiile și ce se va întâmpla cu taxele în următoarea perioadă. Sunt vizați milioane de români.

La scurt timp după finalizarea alegerilor locale, Rareș Bogdan susține că România nu va apela la niciun fel de împrumut și nu va avea niciun acord cu Fondul Monetar Internațional, așa cum insinuau social democrații.

”Lucrurile stau așa: nu vom lua niciun fel de împrumut și nu vom face niciun fel de acord cu Fondul Monetar Internațional”, a spus, Rareș Bogdan la Antena 3.

În ceea ce privește problema majorării pensiilor și a alocațiilor, europarlamentarul a precizat că acest lucru se va întâmpla doar când economia țării va putea suporta o astfel de mărire. De asemenea, el le-a garantat pensionarilor că pensiile urmează să fie mărite cu mai mult de 14%, odată cu redresarea economiei.

”Legat de pensii și alocații… În momentul în care se va putea, vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută, care e cea mai mare creștere de pensie dată o singură dată. (…) Dacă economia și veniturile ar fi permis, am fi crescut fără nicio problemă cu 40 la sută pensiile românilor, pentru că oamenii merită acest lucru.
Alocații… colegul meu Robert Sighiartău a fost autorul și promotorul dublării alocațiilor pentru copii, alături de colegii mei din Parlamentul României.

A venit după o nouă creștere. Noi am putut, din punct de vedere bugetar, să creștem doar cu 20 la sută în primă fază, dar vă asigur că, imediat ce veniturile bugetare permit, nu vom ezita să creștem”, a mai spus Rareș Bogdan.

Vezi și Cei doi oameni din umbra lui Nicușor Dan. Cine l-a ajutat, de fapt să câștige alegerile de la București

Cresc taxele odată cu majorarea pensiilor? 

Odată deschis subiectul majorării pensiilor, europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit și despre o presupusă majorare a taxelor. Potrivit acestuia, nu se pune problema ca în timpul guvernării PNL să crească taxele.

„O guvernare liberală nu crește taxele!”, a spus Rareș Bogdan.

„Deci, PNL nu crește taxele. Un partid liberal nu va putea să crească taxele decât dacă vrea să se sinucidă!”, a mai adăugat europarlamentarul.

Românii trebuie să știe că o majorare cu 40% a pensiilor ar putea însemna o mărire a taxelor, având în vedere faptul că nu există o altă cale de a obține bani în plus rapid, la bugetul de stat.

Totuși, o creștere atât de mare acum nu este oricum sustenabilă.