Răsturnare de situație în cazul criminalului din Onești! Unul dintre muncitori, împușcat din greșeală de un polițist

03 mart. 2021
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Onești! Unul dintre muncitori, împușcat din greșeală de un polițist
Cei doi zugravi uciși în Onești. Foto: Facebook Cristi Popovici

Ies la suprafață noi detalii zguduitoare din cazul criminalului din Onești. Gheorghe Moroșan, un bărbat în vârstă de 68 de ani, i-a sechestrat pe doi muncitori, care făceau reparații în apartamentul în care acesta cândva fusese proprietar. După 5 ore de negocieri cu Poliția, criminalul a înjunghiat mortal ambii ostatici.

Forțele de ordine au pătruns ulterior în forță și l-au împușcat de nouă ori pe agresor, dar acesta a fost operat, iar viața lui nu este în pericol. Soția uneia dintre victime, muncitorul de 53 de ani, este asistentă chiar pe secția de chirurgie, unde asasinul a fost adus pentru a i se salva viața.

Tânărul muncitor, împușcat din greșeală de un polițist

Cealaltă victimă era Silviu Iștoan, în vârstă de doar 36 de ani. Acesta era orfan de mamă de la 3 ani și fusese crescut de tată. Fratele său a declarat la România Tv că nu s-a putut uita la trupul neînsuflețit al rudei sale și că acesta a fost împușcat din greșeală cu gloanțe neletale de un polițist.

„Nu am văzut trupul neînsufleţit. Nu am vrut. Așaa am auzit că ar fi fost împuşcat cu gloanţe neletale, din greseală, de un politist. A murit pentru ca a fost înjunghiat.Ultima oară am vorbit cu fratele meu sâmbătă”, a declarat fratele muncitorului în vârstă de 36 de ani la România Tv.

Poliția a refuzat să ia atitudine

Paul Iștoan a povestit și la Antena 3 că polițiștii erau la curent cu faptul că această familie era deosebit de agresivă, dar nimeni nu a luat măsuri. De altfel, Moroșan a amenințat și pe facebook că își va face singur dreptate cu arma de foc.

„Cel care administra apartamentul, care avea cheie, acum vreo zece ani a fost agresat de soția agresorului şi de fiica sa. Au încercat să îl sechestreze într-un mod similar. Fiind două femei şi el un bărbat, a reuşit să scape şi a fugit direct la poliţie.

A depus o plângere la Poliţia din Oneşti. Răspunsul de la Poliţie, din câte am înţeles, a fost: „Nu avem ce să le facem că sunt nebune”„, a declarat fratele tânărului muncitor la Antena 3.