Rețeta pentru prăjitura Cappuccino. Are un gust unic. Care este ingredientul secret

cappuccino-cake-7

Dacă te numeri printre iubitorii de cafea, prăjitura cu Cappuccino este cea care îți va răsfăța simțurile. Răcoroasă, fină și delicioasă, această rețetă poate fi preparată de oricine, iar gustul va depăși cu siguranță așteptările tale.

Rețeta este una foarte simplă și se prepară în doar câteva minute. Ingredientul secret pe care îl vei adăuga sunt nucile prăjite. Te vei bucura de un gust intens și o vei prepara și a doua oară fără îndoială.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino
  • 50 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si sfaramata
  • 1 plic praf de copt (10g)

Pentru cremă:

  • 225 g zahar
  • 250 g unt sau margarina rama
  • 3 oua
  • 5 plicuri a 12,5 g/fiecare cappuccino

Pentru sirop și ornat

  • suc de portocale + rom sau zeama de compot
  • 2 plicuri frisca
  • 350 ml lapte rece

Mod de preparare:

Preincalziti bine cuptorul si tapetati o tava cu hartie de copt (32x 40 cm).

Următorul pas este prepararea blatului. Intr-un bol, cerneti faina impreuna cu praful de copt si amestecati-le cu cappuccino. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul si rebateti pana se intareste.

Adaugati pe rand galbenusele si bateti usor, apoi inglobati cu o lingura amestecul cu faina, iar la sfarsit amandoua felurile de nuca.

Turnati amestecul in tava pregatita si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 20-25 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. La final, se scoate tava pe un gratar si se lasa la racit.

Prepararea cremei este urmatorul pas. Puneti intr-un vas la bain-marie ouale intregi si zaharul, amestecand continuu, apoi dupa cateva minute adaugati cappuccino. Lasati pe baia de aburi circa 15 min frecand continuu, pana se ingroasa bine.

Lasati sa se raceasca complet, apoi adaugati pe rand cate 1 lingura din crema, in untul frecat spuma, omogenizand de fiecare data. Insiropati apoi bine blatul, puneti crema deasupra, apoi adaugati frisca batuta spuma tare cu laptele. Se decoreaza cu putin praf de cappuccino si se lasa la rece până la servire.

Revista Presei